IFK-damerna ångar på Klar vinst i Hultsjö

Fotboll När IFK Värnamo i dag sprang ut för match i Hultsjö gjorde de det som tabelltvåa. Men, när matchen mot Hultsjö IF Atom var slut var IFK åter serieledare. Det blev vinst med 3–0 (2–0).

Sefika Muratovic. Arkivbild

Värnamo har ju toppat serien ett tag, men Osby och Älmhult jagar frenetiskt och vägrar vika ner sig. Osby spelade sin match i dag tidigare än övriga, vann med 1–0 mot Ljungby och smet då upp i serieledning.

Men, två timmar senare var ”ordningen återställd”. IFK gjorde sin plikt och vann mot Hultsjö, som är något av seriens överraskning detta år.

– Planen i Hultsjö är väldigt liten och vi var lite oroade inför matchen.

• På vilket sätt?

– Vi vill ju ha ytor, men är det trångt har vi ju motståndarna närmare inpå oss, förklarar IFK:s tränare Willy Gollwitzer.

Han har dock ett lag där flera varit med flera eller många år och sålunda finns rutin.

– Tjejerna löste det utmärkt genom att alla var löpvilliga.

Sefika Muratovic gav IFK ledningen efter elva minuter. 0–2 kom i 30:e och då var det Linnéa Aronsson som var framme och nickade in en hörna.

Rejält grepp kopplade Värnamo tio minuter in på andra halvlek. Då kom 0–3 genom Amela Basic.

– I andra hade vi bra tryck och jag tror att Hultsjö bara hade ett skott mot vårt mål.

Gollwitzer var belåten med alla sina spelare. Extra beröm får Sefika Muratovic för en jättefin insats och Emma Lorenzen för ett bra inhopp.