Fotboll

IFK-dam byter tränare – Thern får ny roll

Fotboll IFK Värnamo dam gör en förändring på tränarsidan och det kan noteras att Jonas Thern får en roll kring laget.

Damerna tar ett sommaruppehåll innan andra halvan av division 1 ska köras igång. Malmö FF har kopplat ett fast grepp runt förstaplatsen och därmed uppflyttningsposition. För IFK Värnamo innebär det att man fortsätter att bygga ett starkt lag inför 2024 för att ta en topplacering i serien nästa år. Med bakgrund av detta gör man några förändringar runt damstaben redan nu.

Sportgruppen för damlaget behöver förstärkning och sportchef Patrik Cederfors får nu hjälp kring att rekrytera spelare av Kim Focic som tidigare varit huvudtränare för damerna. Kim tar nu en roll i sportgruppen och som rekryterare på damsidan. Nicholas Plikas tar över rollen som huvudtränare i nära samarbete med Maegan Doyle, spelare och assisterande tränare, Jennie Husu, fystränare och Jonas Nilsson, målvaktstränare.

Förutom att Kim med sin erfarenhet av att bygga lag stärker sportgruppen, kommer också Jonas Thern att finnas som mentor åt den nya ledarstaben. Jonas ska med sin gedigna spelar- och tränarerfarenhet stötta gruppen både i ledarskap och träningsupplägg.

Jonas Thern. Arkivbild. Foto: Per Bunnstad

Taggar

Dela


4 reaktioner på IFK-dam byter tränare – Thern får ny roll

Vilket skämt detta är. Hur kan man bara slänga ut Jonas efter allt han gjort för IFK-herrlaget.
Kommer bli damlaget som kommer spela på nya arenan när den är klar. För herrlaget har åkt ut då.

Jonas….. din erfarenhet och kompetens behövs även i herrtruppen. Du behövs då grabbarna ser upp till dig och du ger dem förtroende, trygghet och inspiration. Du har även förmåga att ändra matchbilden och att göra rätt byten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *