Fotboll

IFK bryter trenden?

Fotboll Länsderby välkomnar IFK Värnamo till i kväll vid infarterna till stan. Jönköping Södra IF kommer på besök och för IFK gäller att bryta den onda trenden och börja plocka poäng.

IFK Värnamo har haft det motigt och tungt vilket tabellen vittnar om. Laget är på sista plats med endast fem inspelade poäng på elva matcher. Det är nu fyra poäng upp till Gefle och Frej och fem till Varberg. Upp till fast mark är det sju poäng.

IFK är alltså i akut poängbehov.

– Nu har vi haft en bra träningsvecka, det är derby hemma och nu börjar vi om, säger tränaren Roar Hansen.

IFK:s två stora problem denna säsongen är att laget gjort för få mål (bara 7) och släppt in för många (25).

– Så kan vi inte hålla på och vi har pratat mycket och det går inte att blunda för att vi varit bleka offensivt och släpper in för många genom mesigt agerande, konstaterar Hansen, och tillägger:

– Sedan gör vi bra prestationer mellan straffområdena, men det gäller att få ihop helheten.

Jönköping hade det också tungt i säsongupptakten, men har sedan tagit poäng i många matcher. Inför kvällens derby har Södra bara en förlust på sina fem senaste matcher.

Skadelistan i IFK ser ut som tidigare och frågetecken finns för backen Tyler Lissette. Han har fått tejpa ett ögonbryn efter en incident på träning för ett par dagar sedan.

– Vi får avvakta och se angående Tyler, säger Roar.

• Kan du säga något om startelvan?

– Nej, jag inväntar en del besked.

Enligt lokaltidningen är mycket på gång i IFK och föreningen jobbar intensivt med att förstärka. Det kan bli aktuellt med flera nyförvärv.

 

Fakta inför matchen

Lagens tabellplaceringar: 11) Jönköping Södra, 12 poäng (9–12), 16) IFK Värnamo, 5 (7–25).

IFK:s fem senaste: Degerfors (b) 1–4, Falkenberg (h) 1–4, Örgryte (b) 0–4, Halmstad (b) 1–3, Öster (b) 0–0.

J-Södras fem senaste: Athletic Eskilstuna (h) 0–0, Helsingborg (b) 0–1, Degerfors (h) 2–2, Gefle (b) 2–1, Frej Täby (h) 1–0.

Tidigare möten: Lagen har mötts 10 gånger i superettan under åren 2011–2015. IFK har vunnit 3, spelat 3 oavgjorda och förlorat 4. IFK har tagit 12 poäng och målskillnaden är 12–16.

Senaste mötet: 24 mars i år, genrep inför seriespelet i Habo där IFK vann med 2–0.

Främsta målskyttar: IFK: Pär Cederqvist, Alexander Henningsson och Alexander Achinioti Jönsson, alla 2. J-Södra: Peter Gwargis och Arni Vilhjalmsson, båda 3. 

Avstängda: Anton Liljenbäck, J-Södra.

IFK-spelare med 2 varningar: Johan Andersson, Alexander Henningsson, Predrag Randelovic.

Domare: Granit Maqedonci, Göteborg (som dömt IFK 5 gånger i superettan, där IFK vunnit 2, spelat oavgjort 1 och förlorat 2 matcher).

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *