Fotboll

IFK avslutar försäsongen med vinst

Fotboll IFK vann sista träningsmatchen med 2–1 mot Utsikten som i slutet på säsongen förlorade kvalet upp till allsvenskan.

Genrebild: Henrik Skoglund

Hur kändes matchen?
– Det är en bra och intensiv träningsmatch med mycket fart. Vi gör en okej prestation och vinner vilket är viktigt inför seriepremiären men sedan hade kvalitén och farten i spelet kunnat vara bättre, säger assisterande tränare Vedran Vucicevic.

Vad var det som hade kunnat vara bättre?
– Exempelvis att vi startar anfall snabbare och inte väntar på att motståndarna ska hinna komma i position. Sedan handlar det mycket om att få alla i samma spår och att alla arbetar som en enhet för att allt ska gå ihop på plan eftersom vi ju har en hel del nya spelare.

Första gjordes i 19:e minuten av Wenderson. Utsikten kvitterar sedan sent i första halvlek men redan i 59:e minuten så nätar Wenderson igen och det är även honom som Vedran vill lyfta fram lite extra i dagens match.

– Överlag gör vi en bra laginsats då alla jobbar hårt över 90 minuter. Vi har bra konkurrens i laget och det handlar om att varje träning och varje vecka prestera eftersom vi tar ut de elva spelare som är bäst inför varje enskild match.

Känner ni er redo inför seriepremiären?
– Jag tänker inte så mycket på ”om vi skulle haft mer eller mindre tid”. Det handlar om att bli redo och att från vecka till vecka hela tiden bli bättre. Såklart kommer vi göra allt vi kan för att få en så bra vecka som möjligt nu och dagens vinst var viktig för det, avslutar Vedran.

Allsvenskan början 1:a april för Värnamo då de ställs emot Elfsborg som slutade på en andraplats förra året. Förra gången de båda lagen möttes vilket var i september så vann IFK med 1–0.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *