Fotboll

Hook tillbaka som serieledare – vann toppmötet mot Vaggeryd

Fotboll Det satt hårt inne. Men Hook fortsätter på sitt vinnarspår efter att besegrat tabelltrean Vaggeryd med 1–0.

FOTO: Genrebild

–Det var tungt att förlora denna matchen, säger Vaggerydstränaren Ylber Spanca och tillägger:
– Vi hade inte rätt focus och det blev för många missade målchanser. Det kändes som att vi ändå var värda en poäng i den här matchen.

Det blev en mållös och händelsefattig första halvlek i toppmötet mellan Vaggeryd och Hook.
– Vi spelade konstigt under först halvleken med långa bollar, men såg till att Vaggerydsspelarna ställde sig offside så de inte kunde kontra, säger Hooks tränare Björn Erinder.

Det skulle dock komma ett mål och det var Hook som gjorde det. När matchklockan passerat 50 minuter så satte Johan Antonsson 1–0, hans sjätte mål för säsongen.
–Vi skapade fler chanser under andra halvlek och fick utdelningen tidigt. Sedan blev det lite nerivt på slutet men jag var aldrig oroad, säger Erinder som ger en extra stjärna till en av sina backar.
– Erik Rosén. Han fick matchens nalle som vi delar ut även om han inte var helt felfri så gjorde han det riktgt bra idag.

Trots att Vaggeryd gjorde vad man kunde i slutskedet så uteblev målen.

– Jag tycker vi var det bättre laget under andra halvlek och innan de gör sitt mål så missade vi en rejäl målchans‚ säger Ylber Spanca som trots slutresultatet tar med sig en del.

–Vi skapar lägen och det tar vi med oss. Sedan måste vi minimera våra egna misstag. Laget är fortfarande inte helt inspelade med varann så vi kommer att bli bättre och bättre.

Text: Kenneth Andersson

• Vår resultatsida med aktuella matcher finns på denna länk

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *