Fotboll

Hemvävt IFK vill bli bättre i allt

Fotboll Ny serie och nio nya spelare. Men målsättningen är hög för IFK Värnamos damer i den kommande säsongen av division 1. – Vi verkar i en mätbar resultatbransch och det är klart att vi vill prestera bättre resultat i takt med att vi spelar bättre fotboll också, säger tränaren Nicholas Plikas.

IFK Värnamo lämnar den södra ettan och ska till den kommande säsongen spela i den mellersta. Därför menar tränaren Nicholas Plikas att det är svårt att bedöma på förhand vilka som kan tänkas tillhöra toppen.
– Min gissning på förhand, utifrån förra säsongen och försäsongen, så tror jag att Husqvarna, Smedby och Elfsborg kan vara med som topplag. De lagen kommer i alla fall vara med och fajtas bland topp fem-sex.

Ny profil på lagbygget

I toppen kommer också IFK Värnamo ligga. I alla fall om målsättningen infrias.
– Den uttalade målsättningen är att vi ska vara bättre än förra året. Alltså, bättre än en fjärdeplats, fler inspelade poäng, fler gjorda mål, färre insläppta…Det är den raka och enkla målsättningen vi har för året.
– Vi verkar i en mätbar resultatbransch och det är klart att vi vill prestera bättre resultat i takt med att vi spelar bättre fotboll också. Men i slutändan så är det resultaten som räknas.

Även profilen på lagbygget är nytt. Man vill slå in på en mer lokal och hemvävd väg. Därför valde man att inte förlänga med Marieka Kramer och Florence Gamby. Istället har man lyft upp Filippa Söderlind, Jane Johansson, Selma Magnisson och Milla Enbom Ericson.

 

Maria Möller Thomsen blir en av nyckelspelarna hos IFK Värnamo. Foto: Tero och Anette Hedin Väisänen

Från Växjö DFF har man hämtat in kvarttetten Malin Davidsson, Elin Torstensson, Izabell Afram och Maria Möller Thomsen. Från IFK Kalmar ansluter Amanda Persson. När frågan om nyckelspelare i årets trupp kommer upp framhåller Nicholas Plikas främst två spelare bland nyförvärven.
– Man kan inte sticka under stol med att vi har nyförvärv som Amanda Persson och Möller Thomsen som har 2-300 elitmatcher i Sverige tillsammans och x antal ungdomslandskamper för Sverige och Danmark. Det är två spelare som håller en enormt hög nivå. Men också Julia Weidemark som är vår kapten och som alltid är säker i mittförsvaret. Josephine Visted Nielsen är en otrolig nyckel som vi lyckades få hit i somras. Där har vi någon form av centrallinje som kommer vara otroligt viktig för oss i år.

Tränaren framhåller dock att konkurrensen i truppen är hög.
– Årets trupp är fruktansvärt tajt nivåmässigt.

 

Nicholas Plikas. Foto: Jim Carlsson

Under försäsongen har man blandat och gett resultatmässigt.
– Rent spelmässigt och träningsmässigt så är min bedömning att det är ett gäng kliv upp från förra säsongen redan nu. Nu handlar det om att resultaten ska komma också. Men insatsmässigt och prestationsmässigt så tycker jag att vi presterat bra i samtliga matcher vi spelat. Vi har haft väldigt korta dippar i matcherna.

Ett av lagen som Nicholas Plikas tippar i toppen är Smedby. Just det laget står för motståndet i söndagens premiär av division 1 Mellersta.

Taggar

Dela


2 reaktioner på Hemvävt IFK vill bli bättre i allt

Kul att Selma Magnisson blivit uppflyttade till A-truppen. Riktigt kul. Stort lycka till Selma Magnisson. Härligt att du kör på!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *