Fotboll

Hemmapremiär för IFK

Fotboll Träningsmatchandet för IFK Värnamo startade förra lördagen i Trelleborg. I morgon är det dags för match två och den första på hemmaplan då Husqvarna FF kommer på besök.

Det blev ju förlust på Vångavallen mot Trelleborgs FF (1–3) efter en mindre lyckad upptakt. 0–2 i baken efter sex minuter.

– Ja, nu önskar jag att vi är med bättre från start, säger tränaren Roar Hansen.

Trelleborg är ju numera ett allsvenskt lag medan Husqvarna FF hör hemma i div 1 Södra, det vill säga tredjedivisionen. 2014 var HFF uppe och vände i superettan. Det var då två målfattiga matcher mellan IFK och vätterbygdslaget. IFK vann hemma med 1–0 (målskytt: Benjamin Fadi) medan höstmötet på ett blåsigt och regnigt Vapenvallen blev mållöst.

Det var då och i dag är det många nya spelare i båda lagen. I den trupp IFK aviserat för lördagens drabbning finns åtta nya spelare gentemot fjolåret. Matchdebut blir det för två nya, backen Jon Birkfeldt och mittfältaren Alexander Achinioti Jönsson.

– Han kallas allmänt AJ, säger Hansen.

AJ är ju senaste nyförvärvet och ett intressant sådant. Han kommer från Helsingborgs IF.

– Det var jag som lyfte upp honom i A-laget, berättar Roar, som då var tränare i den anrika röd/blå föreningen.

• Och, vad kan vi förvänta oss?

– Vi fortsätter där vi avslutade senast mot Trelleborg och det var bra. Vi tränar på och det blir bättre och bättre.

• Något speciellt?

– Vi har jobbat mer med försvarsspelet, ägnat två pass och repat i dag. Vi ska sätta i gång anfallen på mitten, vi tar ett steg i taget. Inställningen är alltid att vinna och det viktiga är att göra det vi pratat om.

Mot Trelleborg saknades målvakten Tobias Andersson och Albin Seger. Mot HFF saknas York Rafael som spelade 45 minuter mot TFF. Han är nu lätt skadad.

– Tobias har nyligen tillfrisknat och är nu bättre men får vila från den här matchen.

Hansen lät båda målvakterna Filip Eriksson och nye Morgan Hellman stå mot Trelleborg.

– Det får de göra igen och nu inleder Morgan.

IFK:s trupp mot Husqvarna: Filip Eriksson, Morgan Hellman– Jon Birkfeldt, Anton Maikkula, Johan Andersson, Tyler Lissette, Freddy Winsth, Adebayo Ademilua– Victor Kristiansson, Archford Gutu, Daniel Ask, Alexander ”AJ” Jönsson, Adnan Kulovac– Lumala Abdu, Pär Cederqvist, Alexander Henningsson, Paulo Marcelo.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *