Fotboll

Hellberg: ”Fantastisk grupp av människor”

Fotboll IFK Värnamos andra allsvenska säsong står för dörren. Som vanligt är stämningen på topp på IFK-gården och Kim Hellberg finner det positivt att hans lag tippas högre än ifjol. – Folk ser vad vi gjort.

Bild från årets första träning. Foto: David Alin

Här skulle vi kunna inleda med att spy klyschor likt ”Det svåra andra året” och ”Nu är motståndarna mer förberedda på er”. Men faktum är att vi inte ens snuddar vid ämnet med Kim Hellberg som går in på sin andra säsong som huvudtränare i IFK Värnamo.
– Vi har förberett oss sedan januari för att allsvenskan ska dra igång och då är det klart att känslan är god. Jag tror att alla känner att det är dags att börja tävla i allsvenskan nu, säger han på frågan om hur känslan dagarna innan premiären är.

Hyllar gruppen

IFK Värnamo har genom åren gjort sig känt för att kunna erbjuda en synnerligen frodig miljö för spelare att utvecklas i. Det pratas ständigt om den positiva och familjära stämningen i omklädningsrummet. Här bryr man sig om varandra.
– Vi har en del informella ledare i gruppen, en fantastisk grupp av människor, som bryr sig om människor och tar stort ansvar för sin egen utveckling och hjälper och pushar på varandra. De nya vi har fått in har anpassat sig och mycket av det har att göra med de ledarna jag pratar om i omklädningsrummet.

Vad har ni för målsättning i årets allsvenska?
– Målsättningen är att bli bättre hela tiden, som fotbollsspelare, som människa och som fotbollslag. Det är något vi lägger väldigt stor vikt vid, säger Kim Hellberg och fortsätter:
– Vi vill kunna styra så många minuter som möjligt av matcherna på det sätt vi vill spela fotboll. Det är det primära. Just resultatmässiga tabellmål är inte så viktigt i den formen, utan det handlar om att skapa en miljö för att fortsätta bli bättre och någonstans hoppas och tro på att detta längre fram leder till att man kan vara på den övre halvan av allsvenskan.

Laget är nyckelspelaren

På den allsvenska upptaktsträffen tippades IFK Värnamo tolva. Några placeringar bättre än för ett år sedan då de spåddes bli ett absolut bottenlag.
– Det är väl rimligt. Vi har tagit steg och vi har gjort bra saker vilket gjort att folk ser vad vi gjort. Så det känns bra att folk tagit upp oss några placeringar.

Vilka bli nyckelspelare för er i år?
– Fotboll är en lagsport där alla måste dra åt samma håll och vissa behöver springa för att andra ska kunna skjuta och vissa behöver passa in bollen för att andra ska göra mål. Så det går inte för mig att sätta ut några nyckelspelare överhuvudtaget, det får andra göra. Fotboll är en lagsport och min största uppgift är att hålla de här 23 spelarna vi har i truppen att hjälpa de så mycket som möjligt för attd e ska kunna bli så bra fotbollsspelare som möjligt. Det kommer innebära att vi blir ett så bra lag som möjligt.

Första stoppet på fjolårets strapatsfyllda jungfruresa var i Göteborg där deras IFK kunde vinna i premiären på Gamla Ullevi. Det vore osedvanligt klyschigt att leda in spåret på ordet ”revansch”. Men vi gör det ändå. Det är dock inget bete Kim Hellberg nappar på.
– Jag hoppas och tror att vi är längre fram än förra året. Vi gjorde en helt okej match mot IFK Göteborg förra året och jag hoppas att vi kan göra en bättre match nu.
– Jag tänker inte så mycket på revansch i den formen, utan mer att vi hoppas, tror och ser fram emot att våra spelare gör en bra fotbollsmatch. Det ska bli roligt.

Taggar

Dela


4 reaktioner på Hellberg: ”Fantastisk grupp av människor”

Man vinner div 1, året efter superettan, kommer 10 i allsvenskan, sen plockar man bort hjärnorna: Thern, Tony, Rikard, Roland och Torbjörn. Vad har dom misslyckats med? Obegripligt, toppstyre? Hoppas det går bra ändå, men hade gått ännu bättre med denna begåvade staben.

Inte helt bortplockade.en del av dem har fått andra uppgifter i klubben samtidigt så har IFK växt som klubb så det är naturligt plocka in ledare från högre nivå. Bara positivt med nya med erfarenhet från allsvenskan sedan tidigare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *