Hellberg besviken efter den tappade matchen

Fotboll Trots ledning blev det förlust för IFK Värnamo på hemmaplan mot Djurgården. Matchen slutade 1 - 2.

Djurgården började matchen bäst och under de första minuterna fick Värnamo knappt låna bollen. Men när de väl fick det gick det snabbt och efter en fin upprullning kunde Gustav Engvall göra sig fri och sätta dit 1 – 0.
— Ett av de snyggare målen i allsvenskan i år, tyckte Kim Hellberg efter matchen.

Matchbilden fortsatte ungefär på samma vis, Djurgården hade mest boll, men Värnamo var inte ofarliga framåt.

1 – 0 stod sig dock till paus och matchen fortsatte på samma vis även i den andra halvleken. Med den skillnaden att nu skulle Djurgårdens bollinnehav löna sig. I den 68:e minuten kom kvitteringen och mindre än tio minuter senare tilldömdes bortalaget en straff som de förvaltade fram till 2 – 1.
— Straffen var inget att diskutera.

Värnamos tränare Kim Hellberg var besviken efter matchen. Han tycker att hans lag var bättre än Djurgården i den första halvleken, men att det sedan förändrades i den andra.
— Djurgården kommer med press, fart och tryck. Men vi står upp bra och hittar vägar ut ur det. Vi leder välförtjänt i paus. Vi startar dåligt i andra och kommer inte ur den pressen. Det blir kvar tills de vänt matchen.

17 reaktioner på Hellberg besviken efter den tappade matchen

Kanske kunde någon annan ta Näströms plats, med honom på plan känns det som IFK kör 10-manna

Målet är för att överleva i allsvenskan och inte vinna mot Malmö FF eller DIF.
IFK måste satsa mot rivalerna i stället! Allt annat om tränaren, spelarna eller taktik är bara en onödig diskussion!

Hej Ronny, man måste ha som mål att försöka behålla minst den poäng man har när matchen börjar. Sedan att vi leder i paus är ju jättebra. Men flera spelare har för dålig kondis i år, förra året var alla vältränade och vann många matcher i slutet tack vare konditionen. Tre kryss mot MFF och DIF förra året, säger väl en del. Men de kunniga från ledarstaben från förra året har fått lämna. Stora skillnader i år mot förra året. Finns inget motdrag i år när motståndaren ändrar taktik, det måste du väl ändå inse om du var på matchen.

Tycker inte vi ska gnälla så mycket på spelarna, förra helgen var dom hjältar 😊💪.
Att ta ledningen mot både MFF och DIF är bevis nog att det finns kvalitet.
Ingen av oss på läktaren hade gjort det bättre!
Enda sättet att göra det bättre är att träna ännu hårdare och kämpa mot samma mål.
Forza IFK

Kom igen nu gnällspikar. Vi möter ett av Sveriges bättre lag som har som målsättning att kriga om SM-guldet. Vi gör en riktigt bra första halvlek, sedan äter Djurgården sakta upp oss. En straff och ett skott som styrs in via försvarare, ändå inte helt otagbart, inte överdrivet många fler chanser. Håller däremot med att byten kunde gjorts tidigare. Hade gärna sett att Charlie och Edvin fått chansen. Kom igen grabbar. Nu tar vi Halmstad.

Hellberg är besviken efter dagens förlust, men verkar inte förstå varför det hände. Undertecknad och flera andra tyckare är besvikna på mycket, men mest på Hellberg som inte agerar när det behövs – sena och felaktiga byten om och om igen, 9 förluster på 14 matcher är ett underbetyg för vilken tränare som helst. Det finns fantastisk kvalitet i IFK:s lag, men Hellbergs tjurskalliga inställning har fått laget att köra fast och kommer att leda IFK rakt ner i superettan.

Efter vinst mot Degerfors och förlust mot Djurgården så är vi nere på jorden igen. Det var många som var bleka idag och byten borde ha gjorts tidigare. Hellberg tjatar ofta om sin breda och jämna trupp och han kanske skulle ha rätt om vi spelade i superettan. Hade vi haft en bred trupp så hade vi nog inte startat med Näsström som central mittfältare. Vi kanske hade bytt ut Oskar Johansson tidigt idag eller bytt in Edvin (eller vem som helst) istället för Ajdin. Djurgårdens höga press straffade oss, då vi inte fick kontroll på bollen och slarvade med uppspelen och tappade boll hela tiden. Kanske att Djurgården gjorde oss bleka. Förlora mot Djurgården, som vann sin första bortamatch, är ingen skam men vi kan nog bättre än så här. Nu är det ny match på lördag.Upp till bevis IFK och lycka till.

Helt godkänt första halvlek. I andra tog Djurgården tag i spelet och IFK kom ingenstans. Även om spelet inte var på topp är det ingen skam att förlora mot en av toppklubbarna. Vi har en bit upp till de allra bästa lagen

Victor Larsson är som du säger en svag länk, borta mot DIF förra året körde de över honom, likadant idag. Men felet är inte hans utan Kim som inte ser det eller kommer ihåg bortamatchen. En enkel taktik som gav 3 poäng till DIF idag. Varför får inte Bernardo spela som vänsterback någon gång? Han är brytningssäker och har en fin vänsterfot. Dessutom är han den bäste huvudspelaren i laget. Se bara på Näsström, vann inte en andra olle i andra halvlek, låg fel hela tiden. Men blev till slut utbytt men då var det försent. Likadant match efter match, men det var ju Kim som tog med honom från sitt förra lag.

Ingen Jonas vid bänken, ingen taktik. Andra halvlek bedrövlig. Ingen förändring, man ger bort matchen. Varför detta duttande i backlinjen? Det orsakade en mycket onödig hörna som gav 1-1. Ändå fortsätter man med det match efter match, har blivit många bortskänkta poäng i år på grund av det. Varför kim? Men sämst idag var återigen klacken, efter ni började sjunga vi hatar Öster, släppte IFK in två mål. Ni kan väl försöka hjälpa laget istället för att sänka det. Det var likadant mot Malmö, när ni bland annat sjöng, vi hatar IFF IFF. Ni får pris som bästa bortaspelare match efter match. Så kan ni vara snälla och stanna hemma nästa match så kanske det blir en vinst.

Hellberg begriper verkligen inte att Victor Larsson återigen är en svag länk i IFK:s försvar och idag riktigt usel. Får vara kvar på plan trots att alla (utom Hellberg) ser att han inte hänger med i Djurgårdens tempoökning i 2:a – svagt försök till täckning vid 0-1 och ensam ansvarig för straffen och 0-2 – bedrövligt! Hur ska IFK vinna hemmamatcher med ett lag som helst spelar i sidled eller bakåt och åstadkommer ett enda skott på mål på plus 90 minuter? Hellberg vet väl antar jag.

Om målvakten tvekar om hur han ska sätta igång spelet 5-8 tillfällen per match, och spelar med backarna tills 5-6 motståndare förstör uppspelet.
En gång är väl ok men sen bör man ha lärt sig att man inte klarar detta! All tveksamhet framför mål har nu alla lag i serien lärt sig att utnyttja.