Fotboll

Hektiskt schema väntar IFK

Fotboll Det har blivit dags för omgång tre av allsvenskan anno 2022 och IFK Värnamo beger sig till Borås för att möta Elfsborg under söndagen. Den matchen blir starten på ett hektiskt schema för Kim Hellbergs manskap när tre matcher på åtta dagar väntar. – Vi måste använda fler spelare för att framkalla den energi vi haft, säger han.

Foto: Tero och Anette Hedin Väisänen

Elfsborg och IFK Värnamo har båda en pinne vardera efter två matcher av allsvenskan. Men Elfsborg har varit bättre än resultaten visat och Kim Hellberg berättar att det är en motståndare att se upp med.
– Jag tror att Elfsborg är ett lag som kommer vara med högt upp i tabellen. De är ett bra hemmalag med bra omställningar och bra fart. Så det här blir en härlig och tuff utmaning.

Hur ska ni göra för att ta tre poäng?
– Någonstans bör vi vara bra på det vi varit bra på, att kunna hantera bollen och kunna försvara mot deras omställningar. Se till att ha ett bra kontringsskydd när vi förlorar bollen för att kunna hantera deras snabba omställningar.

Något som märkts under inledningen är att IFK Värnamo inte haft några problem att komma framåt i banan och leta in bollar i motståndarnas straffområde. Hellberg menar att man kan vässa till det hela i avslutningsfasen.
– Kan vi skapa så mycket vi gjort de senaste matcherna, men lite vassare chanser. Det är väl det som vi försöker jobba ännu mer på. För vi kommer till motståndarnas straffområde väldigt ofta.

Tränaren berättar vidare att det inte kommer bli så stora förändringar i truppen till matchen mot Elfsborg. Men samtidigt väntar tre matcher på åtta dagar med start under söndagen. Efter Elfsborg väntar Malmö och Degerfors.
– Sen är det klart. Nu spelar vi tre matcher på åtta dagar här vilket gör att vi måste använda fler spelare för att framkalla den energi vi haft de här tidigare matcherna.

Taggar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *