Fotboll

Härligt med tävlingsmatch

Fotboll I morgon är det seriepremiär för IFK Värnamo: – Vi ser fram emot det här med stor tillförsikt och det ska bli härligt med en tävlingsmatch, säger Robin Asterhed, en av tränarna hos IFK.

Robin Asterhed. Arkivbild

Det blir resa till Landskrona för att möta det lag som förra året tillsammans med IFK tog steget upp från ettan till superettan.
– Det är nog det lag vi känner bäst med tanke på det och likadant för dem om oss, noterar Robin.
Ser man på olika odds och tips i media så lär inget av de två lagen nå några topplaceringar i serien. Båda finns med bland bottenlagen i förhandstipsen.

Från IFK har man inte satt upp något officiellt mål men än att man givetvis vill försöka undvika de fyra sista platserna.
– Vi har ett mycket bra lag att bygga vidare på, säger Robin Asterhed.
– Vi ska fokusera på att spela smart och bra, fortsätter han.

• Spelarna friska
Klockan 14.45 i eftermiddag är det dags för sista träningen inför resan söderut. Alla spelarna lär vara tillgängliga, även Joel Stevens och Isse Ismail som haft känning av skador.

Robin säger att laget till matchen i Landskrona är nästan klart, men det kan hända saker på en träning. Risken för en skada finns även på en träning. Det gäller även en träning före match som dock brukar vara av lite lugnare karaktär.
– Ja, lite mer kortare intensiva aktioner med högt tempo och nog en dryg timme på plan, inflikar IFK-tränaren.

Vi fotobevakar matchen i morgon med Anette Hedin och Tero Väisänen på plats och kommer precis som alltid med ett fylligt textreportage.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *