Fotboll

Här är Victor och IFK bäst i allsvenskan: ”Kul att höra”

Fotboll Tre omgångar av allsvenskan i fotboll har passerat och djupdyker man i statistiken så kan man skönja att IFK Värnamo är ligans bästa lag på lyckade tacklingar – och att försvararen Victor Larsson är bäst i serien i den grenen.

Victor Larsson. Foto: Tero och Anette Hedin Väisänen

Det är tufft att möta IFK Värnamo för deras allsvenska motståndare. Kollar man antalet lyckade tacklingar per match så leder IFK den statistiken med 14 stycken. Victor Larsson har i snitt 3,3 per match och av alla tacklingar han gör så är det 62,5 procent som blir lyckade.
– Det är kul att höra. Jag fick reda på det efter första matchen, men visste inte att jag fortfarande låg etta, berättar 22-åringen.

Har du alltid varit bra på att tacklas?
– Det får man väl ändå säga. Jag har ju spelat back mesta delen av mitt liv, så det är en förmåga jag har utvecklat.

Ett fysiskt lag

Victor Larsson berättar att en lyckad tackling sitter mycket i huvudet.
– Jag spelar på att inte göra något förhastat. Det är många skickliga spelare i allsvenskan och om jag stöter bort mig så är det stor risk för mål. Avvakta länge och vänta på rätt tillfälle. Så brukar jag tänka.

Värnamo som lag är skickliga på just detta med lyckade tacklingar och Victor Larsson berättar att hans egna defensiva och fysiska spel utvecklats sedan han kom till klubben inför fjolåret.
– Det var en omställning när jag kom till Värnamo, det var mycket mer fysiskt än vad jag var van vid så det är något jag fått anpassa mig till.

”Ska inte få hända”

Victor Larsson har under inledningen spelat på samtliga positioner i backlinjen. För vissa kan det vara en knepig omställning att gå från mitten till en ytterkant. Men Värnamobacken har utifrån sett inte verkat haft några problem med den saken.
– Jag tycker det har funkat bra och det gör automatiskt att man tycker att det är kul. Jag är nöjd så länge jag får spela och där det går bra där spelar jag gärna.
– Jag spelade mittfältare också i mina ungdomsår och ser mig själv kunna spela på ganska många positioner. Framförallt defensivt.

Plumpen i protokollet i inledningen är Elfsborgsmatchen där man släppte in fyra mål.
– Det är man absolut inte nöjd med och det ska inte få hända.

Backen berättar att det finns många saker att ta med sig från inledningen.
– Vi är trygga och bra med bollen. Sen måste vi kanske skapa lite fler chanser så vi kan göra mål också. Vi visar att vi är bra även i allsvenskan med bollen.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *