Fotboll

Han spås bli IFK:s backgeneral: ”Roligt att höra”

Fotboll Det pratas om honom som en potentiell försvarsgeneral i årets IFK Värnamo. 20-årige Robin Tihi är besluten om att etablera sig som allsvensk spelare i år.

Robin Tihi. Foto: Tero och Anette Hedin Väisänen

Robin Tihi inleder direkt med en motfråga på frågan om varför det blev Värnamo till den här säsongen.
– Varför skulle det inte ha blivit Värnamo skulle väl frågan varit egentligen?

Han berättar att ”det var självklart att välja Värnamo” och att han fick upp ögonen för klubben under förra säsongen när han var utlånad från AIK till AFC Eskilstuna.
– De var nykomlingar som inte brydde sig och bara körde. Jag gillade deras sätt att spela fotboll, så man kan säga att sejouren i AFC faktiskt la grunden till att jag flyttade hit.

Kontrakt med AIK

Robin Tihi har kontrakt med AIK och kommer spela på lån i Värnamo. Han fortsätter att utveckla varför valet föll på IFK.
– Det kändes som ett bra steg, jag har mött dem och jag vet vilken fotboll det är. Det är bra träningsmiljö och så vidare.

Han är finsk U21-landslagsman och är en talang. Många med insyn i den allsvenska fotbollen spår att han kan bli en ung försvarsgeneral i årets IFK Värnamo. Men det är inget han tänker något speciellt om.
– Själva mittbackspositionen är ju en sådan som styr och ställer och leder oftast på den positionen. Det är något som kommer rätt automatiskt när man ser så mycket av planen. Så jag tänker inget speciellt om det, för så är det i alla lag, att det är mittbackarna som styr, säger Robin Tihi och fortsätter:
– Försvarsgeneral, det är väl roligt att höra. Men jag skulle säga att det kommer rätt naturligt för egentligen alla mittbackar. Men förhoppningsvis ska det bli så i verkligheten också.

Hur har första tiden i Värnamo varit?
– Det har varit bra tycker jag. Jag har kommit in bra i miljön, inte för att det är så stor skillnad i miljön i Sverige, men jag har kommit in bra och det känns som att grabbarna tagit emot mig bra.
– Staden är mysig och skön.

Fotbollsmässigt?
– Man kommer in i det mer och mer och mer. Jag tycker tränarna är väldigt tydliga på vad de förväntar sig och hur de tänker att vi ska spela.

20-åringen har fått spela mycket på försäsongen. Bland annat startade han i två av tre cupmatcher och målet är att etablera sig i allsvenskan i år.
– Ja, självklart. Men speciellt att utvecklas mycket, både individuellt men också med laget.

Vad kan vi förvänta oss av laget?
– Man kan förvänta sig ett hårt jobbande lag som inte är rädda för att gå in i dueller och som spelar med hög intensitet.

Taggar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *