Fotboll

Håkan Söderberg är nu sportchef i IFK

Fotboll Som förutspått blir det Håkan Söderberg som tar över som sportchef på herrsidan i IFK Värnamo.

– Jag vill passa på att hälsa en inte bara i IFK-kretsar känd person Håkan Söderberg hjärtligt välkommen till klubben som ny sportchef. Han har både som spelare och ledare i IFK gjort sig känd som en duktig föreningsmänniska och är en mycket kompetent person som sportchef, noterar IFK:s ordförande Kaj Larsson.

Kaj Larsson berättar för Värnamo.nu att Håkan Söderberg börjat så smått och det blir mer framöver. Kaj säger att bland det viktiga just nu är att få en hållbar trupp till kommande säsong.

Sportchef i IFK betyder att det är ett ideellt arbete och Håkan kommer att vara med i sportgruppen där även Jan Lindblad och Christian Ahlander ingår samt tränaren Jonas Thern. Håkan behåller alltså sitt nuvarande jobb. Han och ett par killar från Gnosjö har ett jobb som kan sägas vara företagsmäklare. De jobbar med att sälja företag och vid telefonintervjun satt Håkan i bil på väg hem från Värmland efter diskussion om en försäljning.

• Började i Bor
52-årige Håkan Söderberg har ett gediget förflutet inom fotbollen. Det började som spelare i ungdomsåren i Bors SK och fortsatte IFK Värnamo där det som högst blev spel i division två. Han återvände senare till Bor som spelare.
Han har även haft flera ledaruppdrag. Senast var för tre år sedan då han slutade som tränare i IFK Värnamo damlag.

Hjärtat klappar givetvis för IFK och eftersom han under alla år haft ett gott kamratskap med Jonas Thern sa han ja till förfrågan om att bli sportchef efter Thomas Lundqvist som efter många år valt att sluta.

– Till en början är jag med till årsmötet i februari. Sedan får vi se vad den nya styrelsen vill, säger Håkan diplomatiskt.

• Nedskärningar…
För IFK har det varit stora nedskärningar sedan man lämnade Superettan. Till kommande säsong riskerar det att bli ytterligare sådana. Truppen ska bantas något men alla involverade i fotbollen i IFK Värnamo hoppas att man ändå ska få ett slagkraftigt lag.
– Division ett är närmast på elitnivå men det är tufft när man inte får något stöd alls från svensk elitfotboll, noterar Håkan Söderberg.

• Träffa spelarna
Nu väntar sittningar med ledare inom klubben och i nästa vecka är det tänkt att han ska diskutera med varje spelare om olika framtidsfrågor. I jobbet ingår givetvis även att försöka få in nya spelare, vilket nog kan behövas då IFK förlorat några av de tongivande till andra klubbar.

Håkan Söderberg. Arkivbild

Taggar

Dela


5 reaktioner på Håkan Söderberg är nu sportchef i IFK

Skitbra Håkan! Jonas fortsätter grymt viktigt.

Rekrytering av ledarna på dam U bästa på dam sidan inkl A på länge!

Grattis till IFK som fått med denne fine kille igen. Tufft att ta över efter en sån arbetsmyra som Lunkan men det fixar du

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *