Grym förlust för IFK-damerna

Fotboll IFK Värnamo dam föll mot topplaget Norrköping med uddamålet 2–3 och gästernas segermål kom alldeles i slutsekunderna.

Efter matchen var tränaren Patrick Schellhas oerhört besviken – inte med tjejerna eller spelet utan med det grymma matchslutet.

IFK fick stryk med 1–7 i våromgången mot Norrköping och har haft ännu mer svidande förluster tidigare. Ändå rankar man säkert dagens missade poäng som den kanske värsta förlusten.
IFK var värd minst en poäng och man hade bud på ledningsmål i andra halvlek.

Matchen började bra för hemmalaget som tog ledningen genom Mona Charour. Man hade ett gyllene tillfälle till 2–0 men i anfallet efter kom kvitteringen på ett självmål.

Före paus gjorde Norrköping 2–1 men IFK-tjejerna kämpade på. Man kvitterade mitt i andra halvlek och publiken väntade närmast på 3–2. Så kom det chockartade baklängesmålet som förde IFK till nedflyttningsplats.

Tränaren berömmer hela laget för en storartad insats. Man gav verkligen Norrköping ett fantastiskt bra motstånd. Målvakten Kajsa Pruner imponerade. Mona Chahrour svarade för två mål och båda gångerna var det Tilde Johansson som spelade fram. De nämnda är tjejer som utvecklats oerhört mycket i år.

Nu är det rekordjämnt kring nedflyttningsstrecket och spelar IFK lika i nästa match som i dag lär man kunna ta sig ovanför detta streck.