Fotboll

Gräsfiaskot: Så stor blir den ekonomiska smällen för IFK

Fotboll IFK Värnamo uppskattar att de flyttade hemmamatcherna och den nya gräsmattan på Finnvedsvallen har kostat föreningen mellan 4 och 4,5 miljoner kronor. – Det är väldigt tufft, konstaterar ekonomichefen Christian Ahlander i en intervju med SVT.

IFK Värnamo kunde inte spela på hemmaplan förrän i den tionde omgången av allsvenskan, vilket har medfört betydande kostnader för klubben. De flyttade matcherna beräknas ha kostat runt 2 till 2,5 miljoner kronor. Dessutom har den nya gräsmattan, där kostnaden delades med kommunen, inneburit en liknande utgift för föreningen.
– Vi har förlorat en hel del i både direkta kostnader och förlorade intäkter, säger Christian Ahlander i en intervju med SVT.

Förra året gjorde IFK Värnamo en förlust på 325 000 kronor. Vid årets slut hade de cirka två miljoner i likvida medel – det lägsta sedan föreningen spelade i division 1 år 2020.

Enligt tidningen Expressen så inbringade försäljningen av Albion Ademi 5,5 miljoner. Men enligt Christian Ahlander så hade IFK klarat ekonomin även utan den.
– Ja, det hade vi gjort. Men likviditeten är den stora utmaningen. Att ha ett sämre ekonomiskt resultat på grund av det som hänt är en sak, men att kunna parera likviditetsmässigt och ha pengar när vi behöver det är det som är svårt.

Bild från när den nya gräsmattan las på Finnvedsvallen i maj. Foto: Henrik Skoglund

Taggar

Dela


5 reaktioner på Gräsfiaskot: Så stor blir den ekonomiska smällen för IFK

JB. Du får gärna tycka att kommunen skall betala.
Men då måste du också tala om vilken verksamhet i kommunen som skall få mindre pengar.
Kommunen har ju ingen sedelpress.

Skattebetalarna ska inte stå för notan. Bortkastade pengar när man tackar nej till att spela i Malmö.

IFK hade hade kunnat spela matchen i Malmö och fått in en stor summa pengar, man tackar nej. Är man så naiv att man tror på riktigt mäta sig mot Malmö? Det var nog dumt att spela matchen i Borås än i Malmö. Det var förlorade pengar, man hade nog behövt miljonen.

Totalt fyra hemmamatcher flyttade och en av dessa var mot Malmö. Så hur menar du då?
Skulle alla matcher gått i Malmö ?
Sedan stämmer inte ditt påstående om hur Malmös ekonomiska förslag var.
Håll dig till fakta!

Kommunen måste ersätta IFK med dessa 4,5 miljoner via ett särkilt bidrag då det ekonomiska bortfallet helt och hållet orsakats av felaktigheter från Fritidskontoret och dess pinsamma försök till skötsel av gräsplanen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *