Fotboll

Gräset godkänns inte – BP-match flyttas till Kalmar: ”Otroligt tungt”

Fotboll Håller Finnvedsvallen för IFK Värnamos hemmamatch mot Brommapojkarna på söndag? Nej, blev svaret efter fotbollsförbundets besiktning under torsdagen. Matchen flyttas nu till Guldfågeln Arena i Kalmar.

– Det är otroligt tungt just nu. Vi ska bryta ihop ett par timmar, sen biter vi ihop och kör igen, säger klubbchefen Lisa Lidén efter planbesiktningen. Bilder: Arkiv

Under förmiddagen var det planinspektion på Finnvedsvallen och tyvärr kommer ytterligare en allsvensk hemmamatch behövas flytta då gräset inte har blivit godkänt.

”Många arenor runt omkring kunde inte ta emot oss och därför flyttas matchen till Guldfågeln Arena i Kalmar. Matchen spelas fortfarande på söndag 16:30 och om ni har möjlighet så får ni gärna komma dit och stötta herrarna när vi tar emot Brommapojkarna. Tyvärr kommer inga bussar gå via oss som det gjorts tidigare men har ni chansen att ta er dit ändå så uppskattar både vi och herrarna detta”, skriver klubben på sin hemsida.

– Det är otroligt tungt just nu. Vi ska bryta ihop ett par timmar, sen biter vi ihop och kör igen, säger klubbchefen Lisa Lidén i en kommentar till tidningen.

Eric Wästanfors är enhetschef för arenaservice på Värnamo kommun. Han beklagar dagens besked.

– Det är såklart väldigt tråkigt och frustrerande att det blev ett negativt besked även denna gång. Vi är många som har slitit hårt för att det skulle ha blivit ett annat resultat, men tyvärr har det inte räckt. Det är en svag tillväxt i gräsplantorna och med tanke på den värme som varit så borde det växt mer. Uppenbarligen är något fel på planen och det kommer vi och våra gräsexperter analysera vidare, samtidigt som vi behöver göra saker på helt nya sätt. Vi lider med IFK och den situation som de hamnar i, säger han i en kommentar till tidningen.

Taggar

Dela


29 reaktioner på Gräset godkänns inte – BP-match flyttas till Kalmar: ”Otroligt tungt”

Ansvariga som ansvarar för Finnvedsvallen skötsel bör avgå genast/pinsamt hela Sverige skrattar åt Värnamo kommun. Visa lite handlingskraft i kommunstylelsen och ta in folk som kan skötsel av gräsmattor.

Svenska Fotbollförbundet borde inse vilken låg nivå det är på fotbollen i allsvenskan och sänka deras orimliga krav.
Både på gräset och arenorna.

Inte förvånad för fem öre att kommunen inte kan fixa en gräsmatta. De kan inte heller sköta grönområdena i Bredaryd – har påpekat detta i många år. Enda som kunde sköta det var Stig.
Så hur ska dem kunna sköta en fotbollsplan – förlorare.

Det är så bottenlöst dåligt att man på största allvar kan tro att de verkligen inte vill ha elitfotboll i stan.
Jag är djupt oroad över inriktning och fortsatt arbete med nya arenan .
De kommer att driva det rakt ner i diket med flera års tvister och överklagande.
Om man verkligen vill ha en arena någorlunda snabbt så får det bli Bredasten bortanför Jureskogs
Där blir det enklare och bättre.
Tyvärr fotbollsvänner ingen arena före 2028

Kolla på planer i England och Europa i övrigt som spelar på vintern, ibland rena jordbrukslandskapet. Vad håller Svenska Fotbollförbundet på med egentligen? Det är inte kommunen som stoppar spel.

Som det vanligtvis är så misslyckas Värnamo Kommun!
Om detta vore i ett privatägt företag skulle det ske vissa förändringar i ledningen!
Men icke här, då man är rädda om varandra
När ska folk vakna upp?

Jag undrar om Värnamo blir årets kommun 2024.
Det bästa Värnamo kommun kan göra är hålla sig borta från Finnvedsvallen. Gör inget och rör inget. Hyr eller köp in kompetent personal efter den sista matchen i november och kom inte tillbaka.
Detta är så dåligt och så pinsamt.

Jag utgår ifrån att Värnamo kommun:

– ombesörjer och står för kostnaderna för busstransporten av IFK:s supportrar till Kalmar

– kompenserar den ekonomiska förlust klubben gör när man ej kan spela på hemmaplan

– ersätter klubben ekonomiskt med alla de pengar som klubben förlorar am man åker ur allsvenskan. Möjligheterna att ej kunna hänga kvar minskar drastiskt när man får spela sina hemmamatcher på bortaplan…

– sker inge ekonomisk kompensation bör klubben starkt överväga att stämma kommunen.

Det är i motgången man stärks! Det är tillåtet att deppa en stund men sedan måste man ta nya tag. Hela livet är en kamp. Nu laddar vi för matchen mot Brommapojkarna.

Allt med arenan är sådan cirkus redan så detta behöver ej kommentera närmare.
Jag vill vända mig till IFK:s spelare och ledare.
Vi är väldigt många som lider med er i denna stund. Men jag vill ni ska veta att vi är oerhört stolta över er och vad ni gör. Vi längtar efter när ni får komma hem. Då fortsätter vi vara med er. Håll ut spelare tänk på att ni gör så många stolta här hemma. Uppe med huvudet nu tar vi BP.

Man kan ju undra vad som händer med alla fans som har säsongsbiljetter. Kommer dessa att bli kompenserade? Vad händer när företagen börjar klaga att de inte får tillbaka någon reklam när de ställer upp och sponsrar IFK? Tyvärr så är det bara laget som drabbas i denna cirkus.

Ja man förstår varför kommunen inte tillät att IFK fick ta över skötseln av planen, de vill helt enkelt inte ha någon fotboll i Värnamo.

Helt klart är att Värnamo kommun gör allt för att få bort elitfotbollen i stan och är ju verkligen på väg att lyckas.
Ansvariga på fritidskontoret måste bort omedelbart!

Har läst innan att man har använt biokol till gräsmattan och kan det vara orsaken för snömögel.
Biokolen ökar markens vätskebehållande förmåga och är nog inte lämplig när planen ligger jämte Lagan. Sand hade varit bättre.
Fotbollshatare i Värnamo har julafton nu.

Dags att anställa personer med kompetens och intresse för sitt arbete. Här måste ske en omflyttning /uppsägning, inget annat kan rädda gräsmattan.
Botten är nådd.

Det har spelats boll på Finnvedsvallen i snart 100 år. Nu får fotbollförbundet fråga sig själv om små klubbar och städer – inte skall få spela i allsvenskan? Kraven som ställs känns orimliga.

Hur många miljoner betala kommunen till affärer och restauranger för förlorade inkomster
2 miljoner/ inställd hemma match eller mer?

Detta är en jätteskandal. Vill Värnamo kommun driva IFK i konkurs?
Planen måste vara otroligt misskött.
Nu måste vi kräva att kommunen betalar alla extrakostnader plus ett häftigt skadestånd.

Kommunen måste givetvis ersätta IFK ekonomiskt. Allt annat är ju otänkbart.

Värnamo kommun vill inte ha ett fotbollslag i allsvenskan
Det ser man klart nu…
Ingen i kommunledningen är intresserad av att det kommer hit folk till Värnamo och bor på hotell och äter på restauranger som ger skattepengar till kommunen
Fotbollssverige skrattar och förstår inte vad Värnamo kommun håller på med
De vill att IFK skall gå i konkurs och läggas ner
Snart har de lyckats

Det är ju sjukt pinsamt att den fortfarande inte är spelbar. Ansvarig för gräset ska avgå genast! Nu har an skämt ut både Värnamo som klubb och stad…

Förstår fortfarande inte varför kommunen ska stå för en gräsmatta som några få ska spela på? Kommunens pengar ska väl ändå gå till kommunens utveckling och invånarnas intressen och där passar inte en förening in utan alla ska få ta del av den kakan. Tänk om gör rätt…Tack för mig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *