Godnatt Sverige – bara backspegeln som gäller

Fotboll Sverige kan glömma allt vad EM-slutspel heter efter kvällens förlust med 1–3 mot Österrike.

Vi får nog använda backspeglarna för just nu finsn det inget framåt för Sverige.

Sverige gjorde en bra första halvlek med 4–1 i målchanser men ingen nätkänning.  Österrike chockade sedan Sverige med mål i minuterna 53 och 56. 0–2 i Solna och biljetten till EM-slutspelet for all världens väg.

Till råga på allt gjorde Österrike 3–0 på straffspark i minut 69. Sex minuter senare byttes Värnamosonen Viktor Claesson in men inte ens med honom i laget blev det inte så mycket målmässigt. Sverige hann dock med att reducera till slutresultatet 1–3 efter 90 minuter. Det var Emil Holm som fick fin träff.

Nu är det bara ett mirakel som ska ge Sverige en plats i EM-slutspelet. Närmast väntar Belgien på bortaplan den 16 oktober och sedan blir det avslutningsmatcher mot Azerbajdzjan och Estland.

Frågan är väl nu inte om Janne Andersson får lämna posten som förbundskapten utan snarare när.

Den som vill uppleva svenska glädjeämnen får titta i backspegeln eller kanske på damlandslaget.