Fotboll

Frisparksmål frälste BLIK: ”Inte bra för hjärtat”

Fotboll Ett frisparksmål i slutminuterna gav Bredaryd/Lanna IK första segern efter uppehållet när man besegrade Råslätt hemma på Rocknevallen med 4–3 (1–0). – Sådana avgöranden är inte bra för hjärtat, skrattar tränaren Senad Zulovic.

Bilder: Anette och Tero Hedin Väisänen

  [1/16]

  [2/16]

  [3/16]

  [4/16]

  [5/16]

  [6/16]

  [7/16]

  [8/16]

  [9/16]

  [10/16]

  [11/16]

  [12/16]

  [13/16]

  [14/16]

  [15/16]

  [16/16]

Det blev en tuff kamp på Rocknevallen. Inom matchens första tolv minuter hade båda lagen dragit på sig varsitt gult kort, men det var hemmalaget som tog kommandot. I den 38:e matchminuten gjorde Philip Andersson 1–0, ett resultat som stod sig i paus.

Direkt i inledningen av den andra halvleken kvitterade Råslätt genom Alem Hasanovic, men nio minuter senare gav Zoran Sredojevic hemmalaget åter ledningen. I den 63:e matchminuten utökade Piyaphat Thongbu BLIK:s ledning till 3–1. Valon Shabanaj gav bortalaget nytt hopp i den 70:e minuten och nio minuter senare kvitterade samme Shabanaj. Matchen såg ut att sluta oavgjort, men med ett frisparksmål i slutminuterna genom Zoran Sredojevic inkasserade BLIK den första trepoängaren efter sommaruppehållet.

– Det var tufft att stå från sidan i dag, speciellt när vi höll på att tappa matchen när vi ledde med 3–1 men jag tycker att vi var det starkare laget och vi skulle ha avgjort matchen tidigare. Råslätt är tekniska och duktiga men jag tycker att det var en rättvis seger. Framför allt är det första segern efter uppehållet och det här gör att det blir lättare att träna och fokusera framöver, säger BLIK:s tränare Senad Zulovic efter matchen.

Hur var känslan när frisparksmålet kom i slutminuterna? 

– Vilken känsla! Det var underbart, jag blev jätteförvånad. När Zoran gjorde ett sådant mål så tappar man allt. Jag sa till Goran (Sredojevic, målvaktstränaren) att sådana avgöranden är inte bra för hjärtat, haha. Det är fantastiskt att ha sådana killar som på egen hand kan avgöra matcherna, säger Senad Zulovic.

Hela laget gör en bra match, men mittbacken Ian Mira, tvåmålsskytten Zoran Sredojevic, målskytten Philip Andersson och yttermittfältaren Filip Andersson får extra beröm för sina insatser i matchen.

• Vår resultatsida med aktuella matcher finns på denna länk

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *