Fotboll

Fräscht IFK siktar på tre poäng: ”Härligt och tacksamt”

Fotboll Fem matcher kvar av serien och ett allsvenskt jagande IFK Värnamo har till morgondagens hemmamöte mot Falkenberg en helt skade- och sjukdomsfri trupp. – Det är väldigt härligt och tacksamt, berättar tränaren Robin Asterhed.

Foto: Tero och Anette Hedin Väisänen

Denna artikel skrivs innan söndagens matcher i superettan. Men går resultaten i övrigt i omgången Värnamos väg så kan man mer eller mindre säkra minst en kvalplats till allsvenskan redan under måndagskvällen när Falkenberg kommer på besök.

Värnamos tränare Robin Asterhed lägger dock inget fokus på det. Det är som vanligt fokus på deras match som gäller.
– Vi kommer göra allt vi kan för att ta tre poäng i vår match mot ett lag som är bra och med fina fotbollsspelare. Så det är fullt fokus på det och alla poäng hjälper oss framåt.

Falkenberg krigar i botten av serien och är i skriande behov av poäng för att undvika degradering.
– Det handlar för oss att vara beredda. De kommer förmodligen gå högt och i de senaste matcherna de mött lag med liknande spelstil så har de pressat dem. Så vi ska vara redo på att de går högt på oss och vill vinna bollen tidigt.

SKADEFRI TRUPP

Robin Asterhed kan välja och vraka bland spelare till en startelva från en trupp utan skavanker. Samma status som förra veckan.
– Alla är redo och friska. Det är väldigt härligt och tacksamt att alla tränar på bra och är tillgängliga för match. De som inte spelade sist fick en U21-match mot Helsingborg i veckan.

Säsongen börjar lida mot sitt slut och då brukar det vara väldigt ovanligt med att alla är friska och hela. Har du någon teori om varför ni har lyckats hålla truppen skade- och sjukdomsfri?
– Det är svårt att säga. Jag tror att det handlar om en del om tur så klart, att man inte åker på smällar som renderar i lång frånvaro.
– Sen är de här grabbarna vana att träna ganska intensivt och hårt. Vi försöker hålla det där också, att träningarna är i hög hastighet och intensitet, men inte så långa att det skapas en massa trötthet som hänger kvar. Vi försöker göra saker som gör att vi blir skarpare i match och i träning. Jag tror att det hjälper till. Ackumulerar man inte så mycket trötthet så gör det att man blir fräschare och då minskar skaderisken när alla signaler som går från hjärnan till musklerna är fräscha.

Robin Asterhed vill också framhålla lagets medicinmän som en faktor till det goda hälsoläget.
– Vårt medicinska team är redo att ta hand om spelarna varje dag, så de ska också ha kredd.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *