Fotboll

Från SIS till IFK Göteborg: ”Otroligt spännande”

Fotboll Linn Törnberg – så heter Skillingaryds-tjejen som den kommande säsongen ska spela division 1-fotboll för IFK Göteborg.

Linn Törnberg. Foto: Sara Mejving och Instagram

IFK Göteborg är ett välkänt varumärke inom den europeiska fotbollen. På 80-och 90-talet radade de upp SM-guld och var även framgångsrika ute i Europa. Klubbens damlag har dock en yngre historia. Laget startades upp först 2020 och har sedan dess tagit sig hela vägen till division 1.

Linn Törnberg från Skillingaryd har också tagit sig till division 1 där hon de senaste säsongerna tillhört Jönköpingsklubben Mariebo IK. Men allting började i SIS.
– Jag har alltid spelat fotboll så länge jag kan minnas. Jag växte upp i en idrottsfamilj och mamma var tränare för mitt lag. När jag började fotbollsgymnasiet och valde att elitsatsa så bytte jag till Mariebo för bättre träningsmöjligheter, berättar hon.

19-åringen tog studenten från Sandagymnasiet i somras. I veckan presenterades ytterbacken av IFK Göteborg.
– Jag flyttade till Göteborg i höstas för att studera till sjuksköterska. Just IFK var väl inte planerat, men vi hade mött dem i serien med Mariebo så jag hörde av mig till dem och fick positiva besked att de behövde en ytterback.

Hur känns det att komma till en förening med en sådan anrik historia?
– Det känns bra att representera en sådan stor klubb, nervöst men otroligt spännande inför nästa år.

Utöver fotbollen och studierna skriver även Linn Törnberg för Skillingaryd.nu/Värnamo.nu.

 

Taggar

Dela


1 reaktion på Från SIS till IFK Göteborg: ”Otroligt spännande”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *