Fotboll

Från Kalmar FF till IFK Värnamo

Fotboll IFK Värnamo och Kalmar FF är överens om en utlåning av högerbacken Anton Maikkula till IFK under säsongen 2018.  

Anton Maikkula

Högerbacken Anton Maikkula med Aneby SK som moderklubb flyttade i samband med gymnasiestarten till Kalmar och dess fotbollsakademi. 2016 gjorde den idag 20 år gamle Anton debut för Kalmar FF i Allsvenskan och har sedan dess totalt hunnit med åtta matcher. Under 2017 startade han två matcher i Allsvenskan och gjorde ytterligare fyra inhopp.
Anton har även representeratlandslaget med 18 U17-landskamper samt 6 U19-landskamper.

– När jag hörde att Värnamo var intresserad kändes det direkt väldigt positivt. Jag har hört mycket bra ifrån spelare och ledare som har varit i Värnamo, framför allt Jonathan Ring. Det ska bli kul att komma igång, vi är många nya som ska komma in i det så jag ser framemot nästa måndag och att få träffa grabbarna i laget och komma igång med träningen under Roar Hansens ledning. Jag ser framemot året, det ska bli väldigt roligt att prova på någonting nytt efter 41⁄2 år i Kalmar FF, noterar Anton Maikkula.

Sportchef Tomas Lundqvist
– Då vi inte kom framåt i dialogen med Viktor Nilsson började vi se oss om för möjliga ersättare. Efter att har varit i kontakt med Thomas Borstam i Kalmar FF fann vi möjligheten att knyta till oss Anton, vilket känns väldigt bra. Det är en lovande ytterback som ska kunna bli en fullgod ersättare på ytterbackspositionen kommande säsong. Utlåningen sträcker sig över hela säsongen 2018 med option på att kontraktera Anton 2019.

Huvudtränare Roar Hansen:
– Anton är en modern, snabb, ytterback med Allsvenskerfarenhet. Han har en stor potential och det ska bli väldigt spännande att se hans utveckling under kommande säsong.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *