Fotboll

Fotbollen igång från 1 juni för IFK och WIK

Fotboll Efter det att Folkhälsomyndigheten den 12 maj meddelade att deras föreskrifter kommer att justeras den 1 juni har förbundsstyrelsen beslutat att tävlingsmatcher inom serienivåerna division 1, damer, division 2 och 3, herrar, samt de elitförberedande tävlingarna F 17, F 19, P 16, P 17 och P 19 kan genomföras från och med den 1 juni.

Det här betyder seriestart för bland andra Waggeryds IK herrar och IFK Värnamo damer.

Den 12 maj meddelade Folkhälsomyndigheten att dess föreskrifter och allmänna råd från den 1 juni kommer att justeras på så sätt att idrottsföreningar tillåts genomföra enstaka matcher och tävlingar utomhus även för vuxna (icke yrkesutövande) idrottare.

Förbundsstyrelsen har sedan tidigare beslutat att skjuta fram seriestarterna i nämnda serier till helgen den 5–6 juni, ett beslut som nu alltså kan verkställas.

För att i enlighet med Folkhälsomyndighetens intentioner begränsa antalet matcher som spelas men samtidigt bibehålla möjligheten att genomföra de nämnda tävlingarna i form av dubbelmöten, kommer varje lag som deltar i tävlingarna inte få genomföra fler än 16 seriematcher per lag under perioden juni – augusti. Detta under förutsättning att restriktionerna inte förändras.

Dessutom ska de deltagande lagen förhålla sig till förbundets uppdaterade riktlinjer rörande bland annat resor till och från matcherna.

Förbundet är medvetenom att det kan förekomma regionala restriktioner som försvårar möjligheten att genomföra tävlingsmatcher inom de berörda tävlingarna från och med den 1 juni. Tävlingsavdelningen kartlägger just nu de regionala förutsättningarna.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *