Första segern sedan april för IFK

Fotboll Visst kan IFK Värnamo vinna även i division ett även om det var längesedan senast. Efter sju matcher utan seger – senast i slutet av april – blev det i dag 2–1 borta mot Eskilsminne.

Behar Ferizi gjorde segermålet. Arkivbild

2–1 mot ett lag i botten låter inte så imponerande och IFK har fortfarande kvar vissa brister även om det kändes bättre i dag. Tyvärr är man inte tillräckligt bra inom eller nära motståndarens straffområde.
IFK-tränaren Jonas Thern var ändå mycket nöjd med dagens seger:
– Ja, 3–1 eller 4–1 hade nog mer motsvarat vad som hände på plan och många var mycket bra, säger Jonas när han börjar räkna upp 6–7 spelare.

• Vilken debut av Victor
Målvakten Filip Eriksson var avbytare men hans bror bror Victor Eriksson gjorde A-lagsdebut med den äran. I mål stod Pilip Vaitchakovic som var duktig utan att behöva göra ngåra fantomräddningar.

– Ja, vilken debut av Victor. Han har imponerat i U19 och han var en av planens bästa spelare, berömmer IFK-tränare.

Efter 37 minuter gav Roman Ignacio Tello Olivares IFK-ledningen . Det var ett inlägg som via hemmaspelare gick i mål. Officiellt bokfördes det som självmål.

Fem minuter senare kvitterade hemmalaget överraskande genom Emil Åberg sedan IFK-försvaret som så ofta hade svårt att rensa undan.

– Det var lite krampaktigt innan ”Bebben” kunde göra 2–1, säger Jonas Thern om Behar Ferizis 2–1 efter 55 minuter.

IFK skapade även i fortsättning flera fina målchanser, men hemmalaget hade också en och annan farlighet när man lyfte fram folk för att försöka få en kvittering. IFK:s backlinje var dock stabil.

Det går att nämna fler än de upprättade som Viktor Ljung, Freddy Winsth, Roman Ignacio Tello Olivares och Charlie Vindehall.

Efter sju matcher utan en trepoängare är IFK åter i vinnarspåret och nu kanske klättringen uppåt inleds.
– Vi har närmast serieledande Utsikten hemma, ett teknisk lag som nog kan passa oss bra. Vi har ju också stärkt vårt självförtroende efter dagens seger, inflikar Jonas Thern.

• Vill värva fler
Det är bara fyra matcher kvar av våromgången och sedan hoppas man från IFK ha fått några nya spelare:
– Vi har flera aktuella provspelare och vi behöver framför allt en stabil kille med erfarenhet, en mittfältare eller anfallare, noterar Jonas Thern,
Samtidigt förväntas några spelare lämna IFK för spel i annan klubb. Det handlar om killar som inte fått så mycket speltid.

Matchen mot Utsikten spelas på Finnvedsvallen söndagen den 16 juni.