Första segern för Forsheda – härligt frisparksmål

Fotboll Forsheda IF tog första segern i fotbollsfemman genom 3–1 (1–0) på bortaplan mot Kånna. Uppdaterat.

Ledningsmålet för Forsheda kom i minut 25 sedan Hermon Mihreteab Gebresilasie rundat målvakten i friläge. Forsheda gjorde en mycket bra första halvlek och 1–0 var klart i underkant.

I andra halvlek kom hemmalaget Kånna tillbaka och när Forsheda ökade på till 2-0 i minut 67 var det överraskande. Det var Danijel Marin som slog en frispark direkt i mål. Han lyfte den över muren och placerade den snyggt. Målvakten vara bara lätt på bollen.

Hermon Mihreteab Gebresilasie ökade i minut 84 på till 3–0 när hemmaspelarna trodde att det var offside. Hemmalaget fick en reducering till 1–3 fem minuter senare men fler mål blev det inte.

– Skönt med tanke på vår förlust senast och fint med första segern, kommenterar FIF-tränaren Markus Eng.
Han var mycket nöjd med första halvlek:
– Vi tappade lite i början av andra halvlek, slappnade av lite. När vi sedan gjorde 2–0 tog vi över totalt och det kunde ha blivit en ännu större seger.

Hermon Mihreteab Gebresilasie var mycket bra. han är snabb, teknisk, löpstark och kom runt på kanten väldigt många gånger. Deniz Dzelinovski och Jesper Ekström i backlinjen får också extra beröm.

Nästa match för Forsheda är den 6 maj då man emot Guddarp som har full pott så här långt in i fotbollsfemman.
– Om vi kan få igång vårt snabba passningsspel så ska vi ha en god chans, avslutar FIF-tränaren Markus Eng.