Fotboll

Första nyförvärvet klart för IFK

Fotboll IFK Värnamo presenterar den kommande säsongens första nyförvärv i form av William Kenndal.

William Kenndall har skrivit på för IFK Värnamo. Pressbild

24-årige William Kenndal har i år spelat för Lindome GIF men har Qviding FIF som moderklubb.
William har spelatöver 100 matcher i division 1. Han har utöver fem säsonger i moderklubben även spelat för Sollentuna FF (en säsong), Utsiktens BK (en säsong) och Lindome GIF (en säsong)

• Varför just IFK Värnamo?
– Jag har ju mött IFK Värnamo ett par gånger och jag tycker de spelar precis den fotbollen jag vill spela med stort bollinnehav, hög press och att återvinna bollen så fort som möjligt så högt upp som möjligt- Så när frågan kom var det ingen tvekan alls, jag vill spela för IFK.

• Vad förväntar du dig av IFK Värnamo 2021?
– På det personliga planet förväntar jag mig att fortsätta utvecklas i en bra miljö med bra tränare och träningsmöjligheter, för laget ser jag IFK på den övre halvan av serien, med lite tur och massor av skicklighet kan vi nog höja ribba lite också.

• Du lämnar en storstad – du har ju bott i Göteborg och Stockholm – för Värnamo, hur känner du inför det?
– Jag har inga som helst problem med det, tvärtom. Det skall bli jättekul att bekanta sig med Värnamo. Staden är ju väldigt känd för Vandalorum, Gummifabriken, Viktor Claesson och Jonas Thern. Jag kanske skulle nämna Jonas först? Han är den mest kände av nyss nämnda. Jag är övertygad om att det kommer att gå jättebra, nära till allt och en lugn miljö att växa som fotbollsspelare. Det passar mig kanon.

• Sportchef Håkan Söderberg om William:
– Jag tycker att vi i William får in en mycket duktig, snabb och bollskicklig mittfältare. Vi har haft ögonen på honom ett tag och när vi mötte Lindome i höstats såg vi Williams fulla potential, han var helt klart bäst på plan. Vi är mycket glada att William valde att spela för oss för han kommer att tillföra mycket till laget, säger Håkan och berättar att kontraktet William är över två år.

Taggar

Dela


1 reaktion på Första nyförvärvet klart för IFK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *