Forsheda IF är nära division 4

Fotboll Forsheda IF tog ett stort kliv mot division 4. Hemma på Bollagården besegrades i kväll Bankeryds SK med 3–1 (3–1). – Nu räcker en poäng mot Stockaryd/Rörvik, konstaterar spelande tränaren Marcús Syrén.

Såväl FIF som Bankeryd vann sina första matcher i kvalserien, varför kvällens drabbning var något av gruppfinal. Och, att det var heta div 4-kandidater är otvivelaktigt.

Forsheda gjorde en gedigen insats och grundlade segern i första halvlek. 1–0 kom logiskt i 20:e minuten efter ett bra anfall som Haris Kolaric avslutade med att bomba upp bollen i nätet från nära håll.

Ledningsmålet fick inte Forsheda att backa hemåt. Tvärtom öste laget på åt rätt håll. Fyra minuter senare var det dags igen. Oskar Broberg gjorde ett starkt förarbete, perfekt passning in mot mål där Kolaric distinkt satte pannan på bollen och 2–0.

Bankeryd hade inte haft mycket att säga till om men blixtrade till i första halvleks sista minut och utnyttjade sin enda hörna, nick och 2–1.

Tur för FIF var att domaren lade till lite tid. I anfallet efter blev Mirnel Vejzovic fri på sin högerkant, forcerade mot mål och pressade in 3–1.

– Ett viktigt mål, håller Marcus Syrén med om.

Andra halvlek handlade mest om Bankeryd, som tryckte på, försökte, jagade och gav allt. Men, Forsheda vek varken ner sig eller undan. Det var stort FIF-hjärta i varje duell. Bankeryd tvingades till svåra avslut.

– Tycker vi styrde undan dem rätt bra, säger ”Mackan”.

Noteras ska att FIF i 68:e minuten blev en man kort. Lagkaptenen och mittfältsmotorn Axel Olofsson blev utvisad efter två gula kort. Men, det blev inga fler mål och FIF är nära uppflyttning till division 4. Spelar laget som i kväll, ja då måste Stockaryd/Rörvik verkligen göra en kanoninsats för att rubba FIF:s planer i årets sista match.

Hela FIF-gänget gjorde bra i från sig denna småkalla fredagskväll. Men, några aktörer stack ut. Som Eric Grahn i målet som agerade med stor pondus. Mittbackarna Marcus Syrén och Jakob Ekblom höll ihop försvaret, Oskar Broberg rörde om på sin kant och framåt har FIF två fyndiga avslutare i Kolaric och Vejzovic.

Matchfakta

Kval till div 4, omgång 2

Forsheda IF–Bankeryds SK

3–1 (3–1)

Mål: 1–0 (20) Haris Kolaric, 2–0 (24) Haris Kolaric, nick (Oskar Broberg), 2–1 (45) Johan Fridén, nic, 3–1 (45+1) Mirnel Vejzovic.

Avslut i/på mål: 13–12 (9–7)

Avslut utanför/över: 3–10 (1–2).

Hörnor: 6–1 (4–1).

Varningar: Axel Olofsson, F (50+68), Marcus Jonsson, B (61), Aldin Veladzic (71), Hugo Petersson, F (80), Benjamin Sundberg, B (81).

Domare: Elis Kvrgic, Alvesta.

Publik: cirka 100.