Fotboll

Forsheda möter seriefavoriterna i premiären

Fotboll Markus Eng delar med sig om sina tankar inför säsongen gällande målsättningar, nyckelspelare och lagen som kommer kriga om serievinsten.

Vad är målsättningarna med säsongen?
– Jag säger som förra året att man får ta en match i taget men det är klart att vi vill vinna alla matcher och även hela serien. Vi har en bra trupp som jag tror på jättemycket men de själva måste steppa upp lite om vi ska kunna vara med i toppen. Det har varit så varenda år och det spelar ingen roll hur fin fotboll vi vet att vi kan spela om vi inte kan ta fram det mot samtliga lag för att vara med där uppe i toppen och slåss om seriesegern, säger Markus Eng.

Förra säsongen slutade Forsheda på en femteplats men förlorade endast med ett mål båda gångerna de mötte fjolårets serievinnare Unnaryd.

Hur ser truppen ut inför säsongen?
– Vi har tappat Filip Lindström men har ersatt honom med Isac Bozicevic. Dessutom så har vi fått in Wilmer Martinsson från Rydaholm och lyft upp våra ungdomar till A–truppen eftersom de var för få för att spela i en egen serie. Det är dock viktigt att vi har fått behålla de Forsheda killarna som står som kulturbärare för Forsheda IF samtidigt som vi har breddat med våra egna och fått in några nya.

Vilka tror du kommer bli viktiga nyckelspelare?
– Isac Bozicevic som vi har fått in tror jag kommer bli en viktig nyckelspelare tillsammans med Martin Johansson, Adi Bukaric och resterande av de som står som kulturbärare och ingår i en slags stomme. Sedan är det klart att alla är viktiga men de tror jag kommer bli lite extra viktiga.

Vilka tror du kommer bli topplag i er serie?
– Både Anderstorp och det nya laget Makedoniska Föreningen Gislaved har presterat väldigt bra under försäsongen så de tror jag kommer ligga där uppe i toppen. Som sagt så har vi alla möjligheter att vara med och kriga om serievinsten men det är helt upp till spelarna att visa vilka de är för potentialen har dem, avslutar Markus Eng.

Om det kommer gynna Forsheda att möta favoriterna Anderstorp redan i seriepremiären märker vi nästa torsdag då division 6 Värnamo Herr drar igång.

 

Bild från försäsongen. Foto: Tero Väisänen

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *