Forsheda föll på bortaplan

Fotboll Forsheda IF förlorade något överraskande borta mot Delary/Pjätteryd med 1–3 (1–3).

Forsheda fick en smakstart då måltjuven Mirnel Vejzovic gjorde 1–0 med bara tre minuter spelat:
– Bra i tio minuter men sedan var det skitdåligt, säger FIF-tränaren Marcus Syrén.

Forsheda visade inget av vad ett lag som leder femma bör prestera. Hemmalaget behärskade den dåliga planen på ett bättre sätt och mer eller mindre avgjorde kampen mellan minuterna 35–40. Då kom alla tre hemmamålen genom Edin Nukic, Markus Johansson på en frispark direkt i mål samt genom Daniel Schölin.

Det är oklart om Marcus Syrén gav sina spelare en åthutning i pausen eller vad han hittade på för i andra halvlek var det som om elva nya och taggade FIF-spelare inträdde på planen. En förändring var att man övergav 5–3–2 för 4–4–2 och fick lite mer offensiv.
– Vi hade ett par ribbträffar, frilägen och andra målchanser men var inte tillräckligt fokuserade, säger tränaren.
Delary/Pjätteryd lyckades hålla undan. Det enda i domarprotokollet i andra halvlek var tre varningar, alla till Forshedaspelare.

Totalt sett i matchen endast plus i Forsheda till Albin Petersson, Eric Gustafsson och Jose ”Bulen” Camilo.

Nästa match för Forsheda IF är den 9 juni på Bollagården och då gästas man av grannklubben Kulltorp.