Fotboll

Förrw IFK spelaren klar för utlandet

Fotboll Oscar Uddenäs lämnar BK Häcken för Nederländerna. Han säljs till Eredivisielaget Excelsior. 

Oscar Uddenäs när han spelade i IFK Värnamo. Foto: Jim Carlsson

– Jag tar med mig ett SM-guld och ett Svenska Cupen-guld, säger Oscar Uddenäs.

 Yttern anlände till BK Häcken inför fjolårssäsongen efter att ha varit med och fört upp IFK Värnamo till allsvenskan.
– Det har varit bra känslor, nu när det blev klart. Sen är det så att när man kommer tillbaka till GPA (Gothia Park Academy) så kommer det tillbaka mycket minnen. Första dagarna när man kom hit, första målet, allt vi gått igenom med SM-guld och Svenska Cupen. Det känns bra, samtidigt vet jag att kommer att sakna det här stället.

Oscar Uddenäs målade i sin allsvenska debut, hemma mot AIK, och stod därefter för flera starka prestationer under fjolåret, däribland ett hattrick mot Helsingborg. Uddenäs vann under sitt ett och ett halvt år i Bollklubben såväl Allsvenskan som Svenska Cupen.

– Jag kommer att se tillbaka på det här som en väldigt viktig tid i min karriär där jag kom in i seniorfotbollen på riktigt. Jag har fått visa vad jag går för men samtidigt är jag fortsatt hungrig att visa ännu mer. Jag vet att jag har mer i mig. Jag ser tillbaka på det som de bästa åren i min karriär hittills, säger han.

BK Häckens sportchef Martin Ericsson om försäljningen:
– Oscar har, trots sin unga ålder (20), haft en fantastisk resa de senaste åren, en resa som han fick kröna med dubbla titlar hos oss. Oscar är en talangfull fotbollsspelare som bidragit offensivt med både mål och assist, vi vill tacka honom för en fin tid och vi önskar honom lycka till i sin nya klubb.

 

Källa: BK Häcken

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *