Förlust för V-Södra – hakar inte på toppkvintetten

Fotboll Det blev en tung tisdagskväll för Värnamo Södra. Laget lyckades inte haka på toppfem lagen i serien, efter att ha förlorat borta mot Smålandsstenar med 1–3.

Värnamo Södra har efter bortaförlusten mot Smålandsstenar sju poäng upp till en femteplats och blev dessutom passerade av Sävsjö under tisdagskvällen.

–Vi fick inte grepp om dem under de första 20 minuterna utan fick jaga väldigt mycket. Sedan kom vi tillbaka till spelplanen som vi hade inför och skapade en del men var inte riktigt heta, säger V-södras tränare Christian Carlsson om första halvleken mot Smålandsstenar.

–Vi gjorde några små justeringar. Det gjorde att vi inte behövde springa lika mycket och hade bättre kommunikation mellan varann ute på planen. Och denna halvleken blev riktigt bra faktiskt.

När matchklockan närmade sig 60 minuter så kommer V-södras kvitteringen. Målskytten var Adrian Paukovic.
Efter målet skapade Värnamogänget en del målchanser dock utan resultat. I stället, i matchminut 77, fick Smålandsstenar en frispark och efter lite förvirring i eget straffområde letade bollen sig in i mål och 2–1 var ett faktum.
– Vi fick helt enkelt inte bort bollen, konstaterade Carlsson.

Och Värnamo Södras motgång skulle inte vara över där. Tre minuter senare åkte laget på en frilägesutvisning.
– Jag brukar inte gnälla. Men denna utvisningen var tokfel, säger Carlsson.

Med en spelare mindre blev det tufft och hemmalaget, som är kända för sina sylvassa kontringar, gjorde 3–1 på tilläggstid.
– Det vi tar med oss är att prestation, trots förlusten, är riktigt bra. Bara det sista lilla som måste bli bättre, säger Carlsson efter matchen som givetvis ger laginsatsen extra mycket plus.