Fotboll

Förbud mot väskor och ryggsäckar på IFK:s hemmamatcher

Fotboll Under gårdagen gick IFK Värnamo ut med att det framöver kommer bli ett förbud mot väskor och ryggsäckar på klubbens allsvenska hemmamatcher. Till viss del är beslutet taget på grund av det som hände i Bryssel häromdagen.

Foto: Per Bunnstad

När Säpo höjde terrornivån från en trea till en fyra så var ishockeyn på högre nivå snabba med att komma med klara direktiv till sin publik gällande bland annat visitation och förbud mot väskor och ryggsäckar. Svensk elitfotboll har lämnat över mycket av ansvaret till klubbarna själva.

Men nu inför IFK Värnamo ett förbud mot väskor och ryggsäckar. Supportrar ombeds att istället använda mindre väskor, som till exempel midjeväskor eller små handväskor, för att bära nödvändiga föremål såsom plånböcker, mobiltelefoner och nycklar.

Joel Wallin är säkerhetsansvarig i IFK Värnamo.

Är det på grund av det som hände i Bryssel som ni inför förbudet?
– Både och kan man säga. SHL har infört detta och sedan har x antal klubbar i fotbollen följt efter. Jag pratade med en representant för Svensk elitfotboll igår och diskuterade detta och det kan vara ett bra steg att införa detta med tanke på det som hände i Bryssel. Men också för att det har blivit mer osäkert överlag i världen, berättar Joel Wallin.

Förbudet mot väskor och ryggsäckar gäller från och med kommande hemmamatch mot IFK Göteborg.

Taggar

Dela


2 reaktioner på Förbud mot väskor och ryggsäckar på IFK:s hemmamatcher

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *