Värnamo blev nollade i omstarten – Kalmar vinner med 1–0

Fotboll Efter närmare en månads speluppehåll i allsvenskan är det nu äntligen dags igen när IFK Värnamo reser till Kalmar för match. Som vanligt kan ni följa matchen här på sporten där vi från och med klockan 18 kommer uppdatera er med de större händelserna.

Rörigt i Värnamos straffområde när målet kom. Foto: skärmdump discoveryplus.se

Startelvan släppt för IFK Värnamo.
På vägen ner till Kalmar meddelade huvudtränare Kim Hellberg detta via klubbens facebooksida:

Det ska bli kul att komma i gång igen efter en månads uppehåll från allsvenska matcher. Vi har tränat på bra och känner oss redo inför en svår match. Kalmar är ett bra lag som ligger före oss i tabellen men vi tror att vi har goda chanser att vinna matchen. Vi åker ner med en stark trupp och hoppas på att se många av våra supportrar på plats.
Värnamo saknar Netino, Dickman och Kindberg

Läs artiklen om matchen och citat från tränaren Hellberg på hemsidan.

Vi tackar er som följt denna liverapporteringen och önskar er en fortsatt trevlig kväll.

90+7´ Slut… Värnamo lyckas inte plocka med sig några poäng. Kalmar vinner med 1–0

90+6´ Hörna gånger två för Värnamo men det blev inget av det

90+4´ Värnamo gör ett försök att komma upp till avslut. Dock trångt i Kalmars straffområde

90´ 6 tillläggsminuter minst

87´ Becirovic gult kort. Båda lagen byter. Värnamo: Erikson ut , Simba in – Kalmar : Lindahl och Netabay ut Backman och Stenman in

83´ Värnamo måste kliva upp om det ska bli någon poäng med sig

79´ Byte Värnamo: Kenndal ut – Erick Brendon Pinheiro da Silva in

78´ Mycket spel på mittplan

70´ Paus för vätskepåfyllning

68´Byte i Kalmar: Simon Skrabb och Noah Shamoun ut –  Isak Jansson och Kevin Jensen in

64´ Byte Värnamo: Wendersson och Winsth ut  – Charile Vindehall och Edvin Becirovic in

63´ Vaitsiakhovich gör en dunderräddning

61´ Robin Tihi gör ett bra försvarsarbete när Kalmar kommer 2 mot 1

58´Matchbilden ser ut som i första – Kalmar har bollinnehavet och Värnamo får jaga en hel del

56´ Gult kort Kalmar (Carl Gustavsson)

55´ Ny möjlighet för Kalmar, Vaitsiakhovich lägger beslag på bollen

Publiksiffran 6 184

51´ Nu trycker hemmalaget på en del.

49´ bra frisparksläge för Kalmar. Gult kort för Wendersson

Andra halvlek i gång. Inga byten att rapportera.
– Vi avslutar sista kvarten väldigt bra, där ska vi ta vid när vi drar i gången andra, säger Hellberg till discoveryplus.se:s livesändning.

45+3´ Halvtidspaus

45+2´ Gult kort för målskytten plus Kalmarbänken

45´ 3 tilläggsminuter minst

42´ Magashy bra avslut, dock ovanför målramen. Bästa målchansen för Värnamo

39´ Fint inlägg som sånär når Antonsson i straffområdet

34´ Varning för Värnamos Magashy

33´ Något lägre tempo just nu.

26´ kort paus för vätskepåfyllning

22´ 70-30 i bollinnehav för Kalmar. Nära utökad ledning för hemmalaget. Hörna som blev resultatlös.

21´ Antonsson vinkas av för offside

19´ Värnamo får inte till spelet. Kalmars försvar är täta.

16´ Kalmars kapten fri, precis utanför stolpen

10´ Chocken har lagts lite för Värnamo efter målet.

5´ MÅL Kalmar tar ledningen med 1–0 genom Lars Saetra

5´ Kalmars första hörna.

3´ Värnamo fick matchens första hörna, resultatslös

2´ Kalmar pressar Värnamos backlinje.

1´ Smålandsderbyt är i gång, Kalmar börjar.

–Det är fint med ett Smålandsderby. Vi ska vara Värnamo så många minuter det går, säger Kim Hellberg till discoveryplus:s direktsändning precis innan avspark