Fin skalp för Södra

Fotboll Trots att spelet inte fungerade särskilt bra för Värnamo Södra FF hemma på Norregård mot topplaget Gislaveds IS blev det ändå seger med 3-2 (1-1) efter en dramatisk avslutning. Södra visade verkligen att man kan komma långt med rätt inställning och kämpartakter.

Helt en seger som ska tillskrivas killarnas härliga inställning och att ta kampen menade Södratränaren Jonas Liljeqvist.

-Tidigare har oturen ofta grinat oss i ansiktet. Men nu var det vår tur att få med sig marginalerna, säger Jonas.

Södra kom till spel med ett stukat lag med skador och avstängningar. Det var med oerfarenhet man sprang ut på plan.

-Vi kom till spel med flera unga killar. Bl.a en spelare på bara 15 år, berättar Jonas.

Södra tog ledningen i mitten på första halvlek genom Wilmer Grunditz – hans första seriemål. Kvittering för GIS kom några minuter före pausvilan.

Södra fortsatte sitt kämpande efter paus och avslutande tio minuterna blev högdramatiska.

I 80:e minuten fick Gislaveds IS ett ledningsmål till 2-1. Inte var det mycket i det läget som pekade tre poäng för Södra.

Men ett straffmål av Anders Luu betydde 2-2 och i 89:e minuten kunde Gustav Löfving göra segermål. Glada södraiter som lämnade Norregård och besvikna GIS-spelare.

-En stor klapp på axeln för samtliga spelare. En riktig härlig seger, säger Södras tränare.

Största pluset till Anders Luu och tillförsvarsspelarna Hugo Bergman, Mikael Sahlin och Adam Ingelsten. Matchen var Södras sjunde match i följd utan förlust.