Fotboll

Felix jubilerar på klassisk mark

Fotboll Felix Rosenqvist når en milstolpe i karriären den här helgen när han gör sin 50:e Indycar-start i GMR Grand Prix på Indianapolis Motor Speedway.

Bilder: Arrow McLaren Sp

  [1/5]

  [2/5]

  [3/5]

  [4/5]

  [5/5]

Rosenqvist debuterade i den högsta divisionen inom amerikansk formelbilsracing 2019 och tog sin första pole position redan senare samma år – för övrigt just på Indianapolis Motor Speedways grand prix-slinga på innerfältet, där också helgens race körs.

Den nu 30-årige smålänningen blev sedan den förste svensken på 18 år att vinna ett Indycar-lopp när han var först över mållinjen på Road America i juli 2020.

Bland höjdpunkterna så här långt i Indycar-karriären märks också ytterligare två pallplatser, två snabbaste varv, en pole position på ovalen i Texas tidigare i år och Rookie of the Year-titeln 2019.

– Tiden går fort! Redan dags för mitt 50:e Indycar-race, och det hade förstås varit ett väl valt tillfälle att göra ett riktigt bra resultat, säger Felix Rosenqvist. Jag ser fram emot helgen och jag är riktigt motiverad att vända på läget vi har haft i de senaste loppen.

Rosenqvist kommer från ett tungt lopp senast på Barber Motorsports Park, där han förvisso återigen kvalade in i Firestone Fast Six men sedan föll tillbaka i racet sedan han tvingats spara onormalt mycket bränsle.

På Indianapolis Motor Speedway, i den sista tävlingen innan fokus skiftar mot ovalloppet Indy 500 på samma plats senare i månaden, är Rosenqvist och Arrow McLaren SP fast beslutna att vända blad.

– Det var tufft senast, men vi har gått vidare och vi har en bra bild av vad som gick fel, förklarar Felix Rosenqvist. Jag kan inte gå in på några detaljer, men för min del är det i alla fall skönt att veta att inte jag kunde ha gjort något annorlunda. Vi fortsätter att kämpa och jag är försiktigt optimistisk, även om just IMS road course i all ärlighet inte brukar vara vår bästa bana. Det ska vi försöka ändra på!

GMR Grand Prix avgörs under två tävlingsdagar, fredag-lördag. Först ut är fri träning och kval på fredag, innan det 85 varv långa loppet står i blickfånget med start kl. 21.20 svensk tid på lördag kväll.  

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *