Fotboll

Fartfyllt Häcken väntar IFK

Fotboll Imorgon kommer Häcken på besök till Finnvedsvallen för att möta ett hemmastarkt IFK Värnamo. – Det är ett bra lag vi möter, men vi har varit väldigt starka hemma och hoppas kunna fortsätta vara det.

Kim Hellberg. Foto: Per Bunnstad

IFK Värnamo har varit en frisk fläkt i årets allsvenska enligt många fotbollsexperter och den samlade bedömningen är att de borde fått med sig några fler poäng. Imorgon måndag väntar Häcken på hemmaplan och som vanligt är målet tre poäng för IFK.
– Jag tycker att vi presterat jättebra fotboll i stora stunder av alla de här matcherna och nu så hoppas jag att vi kan göra det igen och att vi kan få med oss tre poäng. För det tycker jag vi har förtjänat, säger tränaren Kim Hellberg.

Häcken har snittat närmare två mål framåt per match under inledningen av serien och ligger högt upp i statistiken gällande att skapa heta målchanser och skott på mål. Föga förvånande är det offensiven Kim Hellberg säger att man ska vara vaksam med.
– De är ett väldigt offensivt och fartfyllt lag som tycker om att gå på omställningar. De har många olika kvaliteter i sitt lag och har ett bra lag.

Vad blir viktigt för er att tänka på för att ta de här tre poängen mot Häcken?
– Vi behöver vara bra med bollen precis som vanligt, när vi förlorar den så behöver vi se till att ha ett bra skydd mot deras omställningar. Vi behöver komma upp i samma energinivå som vi gjort och klara av att skapa målchanser på Häcken och förvalta dem.

I nuläget tror inte Kim Hellberg att några större förändringar i truppen kommer göras. Men det kan ändras efter söndagskvällens träning.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *