Fotboll

Enes tror på sitt IFK

Fotboll I morgon är det dags för hemmamatch för IFK Värnamo men den spelas Borås mot Mjällby AIF.

Enes Ahmetovic, sportchef. Arkivbild.

På plan finns bland andra hemvändaren Simon Thern som gör allsvensk debut i IFK Värnamo. Han var inte spelklar till premiären när IFK Värnamo bortavann med 1–0 över Simons senaste klubb, IFK Göteborg.

Om Simon är med från start mot Mjällby vill inte Enes uttala sig om. Startelvan är inte officiell förrän en timme före avspark.
– Han uttagen i truppen, säger Enes glatt.
Däremot går det inte att säga vilka eller om ens någon är given i en startelva.
– Nej, i år kan nog knappast någon räkna med det. Vi har så många bra fotbollsspelare och en verklig bredd på truppen, noterar sportchefen.

IFK har i stort sett ordinarie manskap förutom en långtidsskada samt avstängde Bernardo.
– Det ser bra ut. Vi har fin konkurrens och och en mycket slagkraftig trupp.


Mjällby har imponerat på försäsongen och inledde med kryss mot Varberg trots att man tappade en ledning på 2–0.

– Det blir en tuff match. Mjällby har gått vidare till final i Svenska cupen och är inte minst bra på fasta situationer, men förhoppningsvis ska vi vinna.
Han noterar att man är mycket bra pålästa om Mjällby styrkor och svagheter.

Enes och alla andra kring laget hade helst önskat spel på Finnvedsvallen i Värnamo men planen är inte tillräckligt bra för spel.  .

– Vi älskar att spela på Finnvedsvallen men nu är väderförhållandena som de är.

Han tror att Mjällby ska kunna hamna på plats åtta eller nio när allsvenskan summeras i höst. När det gäller IFK hoppas han på att man ska fortsätta utveckla sitt spel men någon placeringsdröm finns inte direkt. 


Andra året brukar var det tuffa så det gäller för IFK att visa att man kan göra mål trots att man förlorat sin skyttelung Marcus Antonsson till proffsspel i Saudiarabien.

Enes tror på ett ganska gott publikstöd, kanske 1 500. Att det är konstgräs tror han inte är negativt. IFK Har hela försäsongen tränat på konstgräset på Ljusseveka i Värnamo och även spelat matcher på konstgräs.

IFK har Freddy Winsth som lagkapten men blir det inte spel från start för hans del så är det Oskar Johansson som får ha den aktuella bindeln.

IFK har hemvändaren Simon Thern i truppen men än är inte Viktor Claesson med.
– Det är Simon som hoppas på det men det lär dröja då Viktor har kontrakt kvar med FC Köpenhamn till 2026, säger Enes och skrattar.


Förhoppningsvis är Enes lika glad efter matchen mot Mjällby för en ny trepoängare skulle smälla högt i Fotbollssverige.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *