Fotboll

En stolt Enes hyllar sin moderförening

Fotboll Vi berättade tidigare i kväll att Enes Ahmetovic blir ny akademi- och sportchef i IFK Värnamo och han är stolt och entusiastisk och sprudlande glad

Enes Ahmetovic

Vid årsskiftet tar Enes Ahmetovic över rollen som sportchef i IFK Värnamo och han blev överraskad över frågan.

– Att jag var påtänkt som akademichef hade jag en aning om, säger Enes men att det också skulle bli rollen som sportchef såg jag inte komma. Han uttrycker sin glädje och stolthet att få komma hem till sin moderklubb efter ett antal år på annat håll.

Hur ser din historia ut?

– Det känns otroligt, menar Enes och berättar om hur han följde med sin far till Finnvedsvallen under åren 1998-99 för att se IFK spela fotboll i division tre. De kom som flyktingar 1994 och hade det kärvt vilket gjorde att de kom till arenan i halvtid när det var gratis inträde. Ända sedan dess har Enes följt IFK Värnamo i vått och torrt  oavsett framgång eller motgång.

– IFK Värnamo gav mig biljetten in till mitt nya land och jag fick lära mig kamratskap, språk, hänsyn och att vara en god kamrat, konstaterar Enes. Han berättar att han började spela med pojklag i IFK och gick hela vägen till A-lagsspel där det blev tre säsonger.

Han flyttade till Växjö och pluggade sports management. Han blev rekryterad till IFK Värnamo som tränare för U-19-laget 2021 och gjorde intryck och avtryck som lett fram till den position han nu kommer att ha från årsskiftet.

– Jag visste att rollen som ansvarig för akademin fanns inom räckhåll, menar Enes och tillägger att Håkan Söderberg förberett honom på det. Men att det också skulle innebära rollen som sportchef var helt oväntat enligt Enes, det kom som något av en chock.

Vad händer nu?

– Först ska jag avsluta mitt jobb på Visma i Växjö på ett bra sätt, säger Enes men redan nu inleds arbetet för att vara helt förberedd när han går in i sportchefsrollen. Det handlar om att bygga nätverk inom hela organisationen och framförallt bygga en nära relation med tränarstaben för att gemensamt bygga ett lag som kan bli att räkna med i allsvenskan. Enes menar att IFK Värnamo har goda förutsättningar att etablera sig i allsvenskan genom de sportsliga framgångar som gett eko i Sverige och inte minst genom en bygd som har ett starkt näringsliv som är beredda att stötta föreningen när de nått hela vägen till fotbollens finrum.

Har du formulerat din vision?

– Nej, det har jag inte hunnit, påpekar Enes men nämner några punkter spontant:

  • Arbeta tajt med tränarstab, sportgrupp och styrelse
  • Att vara ödmjuk inför uppgiften
  • Att inte be om ursäkt, IFK Värnamo har förtjänat sin plats
  • IFK Värnamo är i allsvenskan för att stanna
  • Vill gärna att IFKs framgång spiller över på andra föreningar i närheten

Avslutningsvis hyllar Enes sin fru som har varit en starkt bidragande orsak till att han har kunnat ägna sig åt sport och fotboll under åren, något som har gett resultat. Dessutom menar han att det lönar sig att arbeta hårt för det man tror på och är beredd att ge andra möjlighet att känna sig delaktiga i. Fotboll är inget enmansjobb, det är engagemang från barnens fotbollsskola till ett representationslag som gör bygden stolt.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *