Fotboll

En poäng för WIK i Gislaved

En poäng för WIK i Gislaved

Fotboll Waggeryds IK fortsätter att plocka poäng. Oavgjort på Ryttarvallen mot Gislaveds IS gör att man samlat ihop tolv poäng på tio matcher och intar ett stabilt läge i seriens mittskikt. 1–1 (1–1) slutade matchen.

Jens Josefsson. Arkivbild

Matchen höll hyfsad kvalitet och resultatet får anses rättvis. Gislaved hade ett klart bollinnehav. Något som låg i taktiken från WIK.

– Vi har tätat till oss bakåt även om vi inte var lika starka defensivt sätt som senast mot Stafsinge. Blev passivt stundtals, säger WIK-tränaren Thomas Johansson. Helheten kunde varit något bättre.

– Men självklart är vi belåtna med att åka hem från Gislaved med poäng i bagaget. Det gäller att lägga den ena poängen till den andra.

WIK tog ledningen i 13:e minuten genom William Neth med ett välriktat skott utifrån. Han fick bra träff och siktade rätt och bollen gick in precis jämte stolpen. GIS kvittering kom tio minuter senare.

Plustecken i första hand denna gång till mittbacksparet Hugo Lyck och Jens Josefsson.

Genom att serien består av udda antalet lag är det WIK som står över nästa omgång. Därför två veckor innan nästa match som blir mot Ljungby. Det blir en lång höst då serien inte färdigspelad förrän långt in i november.

 

 

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *