Fotboll

En poäng till IFK-tjejerna

Fotboll IFK Värnamo ställde ett ungt lag på benen derbymatchen på Stadsparksvallen i Jönköping i damernas division 1 mot ärkerivalen Mariebo IK. IFK klarade att få med sig en poäng hem i bagaget. Matchen slutade 1–1 (0–0).

IFK - Mariebo i det tidigare mötet.

IFK svarade för en bra insats även om man gav Mariebo initiativet i matchens inledning. Men ganska snart fick man ordning på spelet och man hade särskilt i andra halvlekens inledning en bra period.

– Det känns rättvist med 1–1 och att målsiffrorna hölls nere berodde på två bra målvakter. IFK-målet vaktades av Theresia Karlsson, säger IFK-tränaren Willy Gollwitzer.

IFK kom till spel med tre 16-åringar i Felicia Hirby, Julia Söderberg och Filippa Collryd. Och det var den sistnämnde som svarade för IFK:s mål i 51:a minuten. Hemmalaget kvitterade sju minuter senare genom Madelene Tegström.

Mot slutskedet blev det ganska mycket ställningskrig. Och som sagt två bra målvakter såg till att det inte blev något avgörande mål åt varen det ena eller andra hållet.

Willy var nöjd med lagets insats:

– Vill också tillägga att Alva Persson gjorde ett bra inhopp.

För IFK:s del återstår hemmamatch mot Göteborgs DFF samt bortamatch mot IFK Örby. Oavsett utgången i dessa matcher kan man redan nu konstatera att IFK kan lägga ett bra bokslut för säsongen.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *