En poäng för IFK-herrarna – är klar för superettan

Fotboll IFK Värnamo är i serieledning med fyra poäng efter 1–1 (1–1) på en blöt plan i Lindome

[22/22]

Klockan 17.00 tar Jönköpingslaget Assyriska Turabdin emot serietvåan Landskrona. Seger för hemmalaget betyder att IFK Värnamo vunnit serien och är klart för superettan 2021. Oavgjort betyder att IFK har tre poängs försprång inför sista omgången. Vinner Landskrona i kväll betyder det att IFK förmodligen måste vinna sista matchen hemma mot Assyriska.

UPPDATERAT: Assyriska vann med 2–1 och därmed spelar IFK Värnamo i superettan 2021.

William Kennedal gav Lindome ledningen efter 24 minuter. Fem minuter senare kvitterade Michael Kargbo, den trogne målskytten från afrikanska Sierra Leone. Sett till spel och målchanser borde IFK ha vunnit men man fick nöja sig med en poäng. Det var 12–8 i avslut för IFK varav 7–4 på mål.

IFK-tränaren Jonas Thern var nöjd med att man i alla fall inte förlorade för att hålla avstånd till Landskrona. Däremot tycker han att man hade tillräckligt många målchanser först vinna, särskilt i andra halvlek.

– Regn och blåst men det kunde ju vid den här årstiden ha varit snö, säger Jonas Thern vars telefon blev obrukbar i regnet och vi fick ringa till en annan telefon.

– Det var en tuff inledning för oss. Lindome spelade bra, pressade och var aggressiva. 1–0 var ganska logiskt just då.

IFK kom dock tillbaka och Michael Kargbo visade vägen:
– Roligt att han fick göra mål då han är i bra form nu.

• Sista 45
I andra halvlek hade IFK stort bollinnehav och var klart bättre än hemmalaget.
– Vi hade jättemöjligheter att avgöra, men samtidigt satt det nog lite i bakhuvudet att oavgjort skulle vara klart bättre än förlust för oss, inflikar IFK-tränaren som samtidigt berömmer Lindome för ett mycket bra motstånd.

Jonas Thern ger plus till alla i sitt lag. Lite extra beröm får Michael Kargbo och som nästan alltid Abdu Magashy.

Tittar man på startelvorna så kan man notera att alla hemmalagets spelare är svenska medborgare mot blott fem hos IFK.