En poäng för BLIK

Fotboll Bredaryd Lanna IK tog en poäng "hemma” på Bollagården i Forsheda mot Laholms FK. Matchen slutade 0–0.

– Jag är inte supernöjd, men heller inte överraskad, säger BLIK:s tränare Patrik Magnusson.

Bottenstriden i div 3 sydvästra är jämn och många lag är inblandade. Såväl BLIK som Laholm finns där och dagens match var därför en så kallad sexpoängsdrabbning.

Förutsättningarna för fin fotboll försvann timmen före avspark. Då åskade det och molen på himlen var riktigt mörkblå. Det kom också regn, antingen mer eller mindre och i början av matchen var det inte lätt att få bollen i rullning.

Men, det var lika för båda lagen som hade svårt att skapa offensiva attacker. Laholm hade bästa chansen i första halvlek redan i elfte minuten i form av ett friläge, skott som tog stolpe ut. BLIK hade inget avslut på mål första 45.

BLIK tog för sig bättre i andra halvlek men det var Laholm som vaskade fram chanserna. Två närskott hade gästerna  minut 48, men målvakten Daniel Gosciniak gjorde charmanta räddningar.

Bredaryd Lanna hade en attack i 54:e, men målvakten hann ut och så var den chansen borta. Runt 70:e minuten tryckte Laholm på och hade hörna och även chanser, men Gosciniak var hela tiden på rätt plats. Inte minst i slutet och på övertid och Daniel hade stor del i att BLIK fick med sig en viktig poäng.

– Vi hade för dåligt passningsspel. Det var mest chansspel och hawaii, tyckte Patrik Magnusson.

Han sa i inledningen att han inte var överraskad.