Fotboll

Efter succén ifjol: ”Ingen press”

Fotboll Som nykomling i fyran blev det ifjol kval uppåt till division 3. Tränaren Senad Zulovic är medveten om att hans lag inte längre kommer kunna slå ur underläge. – Vi vet att många lag kommer vara extra motiverade mot oss, berättar han.

Bild från försäsongen. Foto: Tero och Anette Hedin Väisänen

En andraplats blev facit ifjol för Bredaryd Lanna och med en nästintill oförändrad trupp så nämns de även i år som ett topplag bland de andra tränarna.
– Det kommer säkert bli de klassiska lagen som Gnosjö, Smålandsstenar och Ljungby som är med i toppen. Råslätt har jag hört ska se bra ut. Sedan har vi Bredaryd Lanna. Vi ska också vara där någonstans, säger Senad Zulovic.

Är det målsättningen?
– Målsättningen att försöka spela bra fotboll liksom förra året. Det kanske blir lite längre bollar än ifjol och vi ska försöka förändra spelet lite. Framförallt uppspelen. Sedan vet vi att många lag kommer köra hårt mot oss. Men det är väl att försöka vinna varje match. Det är det som det handlar om.

Efter kvalplatsen ifjol är motståndarna förvarnade om BLIK:s kompetens.
– Jag tror att många lag kommer vara lite extra motiverade mot oss, ett lag som kvalat till trean. Absolut. Men vi är väl förberedda, ödmjuka och vi har tränat på bra. Killarna har gjort framsteg och mycket tryggare med bollen.

Det finns ingen uttalad målsättning i klubben att man ska gå upp. Senad Zulovic menar att det gör att man inte behöver känna någon press.
– Vi är inte oroliga eller rädda. Vi ska gå ut och spela fotboll och så får vi se hur långt det räcker.

Två nya målvakter har anslutit till truppen. Salar Jaderi har flyttat från Göteborg för att jobba i Lanna.
– Han valde att skriva på för oss. Han är duktig och har fina fötter, berättar Senad Zulovic. Sedan har vi fått in en 07:a, Samir Catovic, som är en talangfull målvakt. Sedan ska vi inte glömma Joel Anvegård som sett bra ut under matcherna på försäsongen. Så vår målvaktssida är riktigt stark.

Vilka blir era nyckelspelare?
– Zoran Sredojevic har varit strålande och är en otrolig målskytt. Han kör hårt på träningar och matcher och är verkligen en nyckelspelare för oss. Alfred Norén är rutinerad och kanske seriens bästa mittfältare. Han är lugn med bollen och ger oss trygghet. Även Lukas Örn har sett bra ut.

På söndag väntar seriepremiär när Lagan tar emot Bredaryd Lanna.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *