Fotboll

Edvin Becirovic blev matchvinnare

Fotboll IFK Värnamo vann över Akropolis med 2–1 efter ett sent segermål av Evin Becirovic.

Från matchen i Värnamo i april

  [1/23]

  [2/23]

  [3/23]

  [4/23]

  [5/23]

  [6/23]

  [7/23]

  [8/23]

  [9/23]

  [10/23]

  [11/23]

  [12/23]

  [13/23]

  [14/23]

  [15/23]

  [16/23]

  [17/23]

  [18/23]

  [19/23]

  [20/23]

  [21/23]

  [22/23]

  [23/23]

Tack vare segern är IFK åter i serieledning, två poäng före tvåan Helsingborg. Trean Landskrona är fem poäng efter.

IFK inledde matchen mycket bra och Oscar Johansson gjorde 1–0 i minut nio med Oscar Uddenäs som framspelare.
Efter 32 minuter fick hemmalaget straffspark och den förvaltadeMarcus Burman till 1–1.
Halvtidsresultat var knappast rättvist. IFK borde haft ledningen med ett par mål. Man hade 7–2 i målchanser och 3–1 i skott på mål.

I andra halvlek var statistiken annorlunda, 8–5 respektive 5–2 till Akropolis. Det blev ändå IFK som var effektivast med ett segermål i minut 92. Edvin Becirovic hade då varit på plan i blott sju minuter. Francis De Vries var framspelare.

– Ja, ingen hade nog protesterat om vi lett med etapp mål i halvtid, säger IFK-tränaren som ändå fick se sitt lag vinna och nu tronar man överst i tabellen igen.
– Härligt, utbrister Robin.

Andra halvleken var på ett sätt den första lik: IFK hade ett stort bollinnehav men Akropolis spelade nu mycket mer tryggt i försvaret och släppte inte till lika mycket som i inledningen.
IFK hade ändå de kanske vassaste målchanserna genom frispelade Oscar Johansson och Christian Mose som båda missade.

Till slut kom ändå det efterlängtade 2–1 när vi hade en helt annan rubrik än en seger klar.

I första halvlek går det att berömma hela laget och sammantaget i matchen extra plus till Victor Eriksson, Oscar Uddenäs, Oscar Johansson. Erick Brendon och Abdu Magashy-

Nu väntar två derbymatcher för IFK, Öster borta den 12 september och fyra dagar senare Jönköpings Södra hemma. Matchen mot J-Södra är senarelagd kring en vecka.

Taggar

Dela


7 reaktioner på Edvin Becirovic blev matchvinnare

Inget skön lir i andra halvlek.
Håller med att Moses måste få mer bollar att jobba på samt våga spela rakare och inte bara kanter och vända tillbaka.

Första halvleken var mycket bra av IFK och borde gjort mer än ett mål och dödat matchen då Akropolis inte hade något att säga till om. När Oskar gjorde målet efter nio minuter så tänkte jag att detta blir en enkel seger.

Andra halvlek var riktigt usel faktiskt. Sega, inget presspel, slog många felpass och krånglade till det i onödan.

Håller med om att man både saknade Knndal samt Winsth. Men får inte glömma att Francis gör det riktigt bra på kanten med sina offensiva inspel som leder fram till seger. Sedan tycker jag nog att Wnderson borde starta igen jämte Knndal och Magashy då jag tycker han varit bra då han fått starta.

Vindehall gör blandade prestationer. Tycker ändå att han var bra i första halvlek. Däremot ska det vara mål med det näst intill friläget han fick. I alla fall träffa målet och inte skjuta 20 meter över!

Håller med observanten att Moses måste få fler bollar att jobba på.

Nu krossar vi Öster i nästa match.

Heja IFK.

Kommentatorn på tv-kanalen hade helt rätt. Långsamt och tafatt. När IFK gjorde mål slutade man att spela. Då trodde vi att allt skulle bli enkelt. Det gick väldigt långsamt och korta bollar i sidled. Akropolis vann nästan alla närkamper på mitten. De sprang enkelt igenom flera gånger. Fasta situationer och Oskar Johansson går inte ihop. Det är bättre att ge bollen till motståndarna direkt. IFK hade tur men det ska man också ha. Tre poäng var guld värt
i dag och en tankeställare för framtiden att vi måste spela fotboll och ha fokus.

Drömmen om allsvenskan?
Återigen är det avbytarna som avgör.
Snabba fötter hos Edvin avgör matchen.
En stark laginsats av IFK. Straffen var en olyckshändelse. Akropolis är ett bra lag som borde ligga högre upp i tabellen. Seger borta mot Norrby senast. 3Tre poäng och serieledning. Nu laddar vi för bortamatchen mot Öster den 12 september,
Slut upp i Växjö och heja fram IFK
I morgon kollar vi på U 21 IFK – Halmstad på vallen. Heja IFK!

Ja som det blev var det ju givet en hel del tur.
Men det är ju hur rättvist som helst.
Då Edvin är en kämpe utan dess like med ett gigantiskt hjärta för sitt lag var detta magi.
Han spelade väl typ 13 minuter denna gång också mot Akropolis. Förra gången de 13 första och avgjorde ju på den lilla tiden då och så blev det ju även i dag, avgöra men fr 13 sista…

Oerhört bra genomfört som helhet, 1:a dominerade IFK och borde ju haft ledningen i paus, i 2:a blev det mer plottrigt och svåra pass på konstgräset. Får kanske mothugg, men jag måste gnälla på Vindehall som inte har många rätt, drar ju på sig varning varannan match, tycker inte att han platsar i startelvan. Väldigt vackert 2–1-mål och serieledning igen!

I kväll bör IFK:s spelare köpa en lott och hoppas på ytterligare vinster. När man sett förlustmatcher mot Trelleborg och Sundsvall och bedrövat sig om nederlagen, så är det extremt skönt med lite flyt.
Kan aldrig förstå Freddys placering på bänken. Aldrig. Det var många som inte kom upp i normal standard och visst saknades Kenndal på mitten.
Det måste till mer spel på Moses där han vill ha bollen så att han kommer till sin rätt.
Det man förvånades mest över var kommentatorns syn på matchen. Han måste ha många polare i Akropolis. Ännu en skön trepoängare och serieledning.
Heja IFK. Nu tar vi J-södra igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *