Fotboll

Dråpslaget: IFK tvingas spela hemma på bortaplan

Fotboll Gräsmattan på Finnvedsvallen godkändes inte för spel i söndagens hemmapremiär mot Gais. Nu flyttas istället matchen till Borås Arena och ny matchdag är måndag.

Lisa Lidén är klubbchef i IFK Värnamo och strax efter beskedet om att Finnvedsvallen inte bedöms vara i spelbart skick så kommenterar hon saken så här:
– Spontan kommentar är ju att det är otroligt tråkigt. Framförallt för spelare, ledare och för klubben. Men självklart också för alla supportrar och för staden Värnamo. Det är väl ingen som är glad över detta.

Vad brast det på?
– Det var flera grejer. Men sammantaget så är det att det är för korta rötter på gräset så det har i nte kunnat växa tillräckligt.

Beror det på snöfallet som kom häromdagen?
– Nej. Nej. Skylla det på två dagars snöfall kan man nog inte göra. Vi har ingen värme i planen och då får inte gräset den värme den ska ha för att växa.

Hur tycker du kommunen har skött frågan om gräset här nu inför seriestarten?
– Vi har haft ett samarbete med kommunen hela vägen. Sedan är ju inte vi där dagligdags så den biten får de kommentera själva.

På sin hemsida så skriver IFK Värnamo att de som inte har möjlighet att åka till Borås kommer få sina biljetter återköpta. Man berättar också att man kommer anordna en supporterbuss till Borås. Hur mycket detta kommer kosta klubben går inte att säga i dagsläget berättar Lisa Lidén.
– Det beror helt hållet på hur många som följer med till Borås och hur många som kommer från Gais.

Det är hemmamatch igen om en dryg vecka. Vet man något om hur det blir med den?
– Nej. Inte mer än att vi ska göra vårt allra bästa, alla inblandade, för att matchen ska kunna spelas på Finnvedsvallen.

Sportchefen Enes Ahmetovic vill inte kommentera något om matchflytten.
– Jag har en match att vinna tillsammans med mitt IFK Värnamo. Planen får de som sköter den kommentera.

Taggar

Dela


23 reaktioner på Dråpslaget: IFK tvingas spela hemma på bortaplan

Sannolikt är problemet Lagan med höga flöden på våren med vattennivåer nära gräsets nivå. Därtill kommer att det inte finns någon uppvärmning av gräsmattan realistiskt är det att glömma spel på Finnvedsvallen under april månad. Speciellt nu med klimatförändringar som ger sig till känna med färre soltimmar och mer molnighet, regn, lägre temperaturer under mars oxh april. Man måste få till en ny spelplan som ligger 2–3 meter högre över nuvarande grundvattennivån med uppvärmning och kanske även konstgräs (hybridgräs). Märkligt är att fotbollförbundet lägger 3 hemmamatcher i april månad. Man ger inte IFK Värnamo en sportslig eller ekonomisk chans att överleva. Men hoppas nu att IFK ger järnet och kommer igen. Kritik på spelet, för dålig press (konditionen?) (mittbackarna?)(vissa spelare väger för lätt – håller inte emot). Heja IFK!

Rustan min vän. I en tid då, enligt dig, världen är på väg mot undergång och det finns så mycket elände och motgång behöver man lite positiva besked. Man behöver glädje, inte ännu ett negativt besked.
Så funkar det för mig.

Jag förstår hur du tänker M. Det är väl ändå positivt att det finns möjlighet att spela den första matchen på en annan arena. Förhoppningsvis går det att spela resterande matcher på Finnvedsvallen. En annan gång kanske vi kan komma till undsättning för ett annat lag om problem skulle uppstå. En flyttad fotbollsmatch känns för mig som ett i-landsproblem.

I en tid då världen är på väg mot sin undergång och storkrig väntar är det sanslöst att en liten gräsplan på 60 x 100 meter kan väcka sådan reaktion! Snart är Finnvedsvallen spelduglig igen. Gläd er då i stället för att lägga all skuld på kommunen som redan går på knäna! Den som väntar på något gott….

Ansvarig och Värnamo kommun har återigen lyckats sabba för IFK och skämma ut staden i hela Sverige. Som någon skrev ovan. ”Vi kanske skulle satt igång värmen en vecka tidigare”. Hur kan man inte lära sig av sina misstag. Det är meningen att vi ska hålla en trevlig ton här inne men det är riktigt svårt när kommunen hanterar planen så här. Det borde vara en självklarhet att ersätta IFK för det ekonomiska bortfallet. Det går också ett rykte om att det var personer i IFK som startade upp uppvärmningen och tog fram duken, inte kommunansvariga. Ni får gärna rätta mig om det stämmer eller inte. Ta hjälp av golfklubben nästa år.

Det är otroligt dåligt Kommunen borde försöka hjälpa IFK och inte stjälpa. Fria bussar till Borås är det minsta de kan göra för hemmapubliken

Det var ett herrans liv , hur stort är det egentligen att IFK får spela på annan ort på grund av att vi bor i norra Europa. Gräset kommer nog igång om någon vecka eller så, sedan kan killarna jogga runt och jaga boll.

Ansvarig sa att de skall analysera vad som har gått fel
Han bör nog analysera sig själv som chef över hur han lett arbetet
Om det nu inte blir någon ny arena (som vissa vill) då får väl kommunen byta ut gräsmattan på vallen
Det gör de på andra ställen i Sverige

IFK tillhör landets bästa fotbollsklubbar. Kommunen tillhör definitivt de sämsta vad de gäller förutsättningar för de flesta idrotter!

Nu behövs verkligen en ny arena
Så här kan vi inte ha det varje år
Snart är det inga spelare som vill komma till Värnamo

Inget problem denna gång dock. Enklare att slå Gais på en bra plan.

Men det är ju vad jag tycker.

”– Det skulle i så fall vara att vi satte värme i planen förra veckan. Det kanske vi kunde gjort tidigare, säger Lars Grahn”…

Pinsamt är ordet!

Degerfors till exempel ligger betydligt längre uppåt…och där löser man problemet!

Tycker det största problemet är
att kommunen inte har självkritik
De tycker på fullaste allvar att de gjort allt .
Det visar att de inte har kunskap, ledarskap och viljan som krävs för detta
Kommunen måste nog sälja bort detta ansvar.
IFK skulle säkert med rätt peng fixa detta
Den viljan och intresset, förmågan att rätt kunskaper använts över hela året
Vore inte detta superbra för kommunen att helt slippa detta ansvar?
Andra föreningar typ Mjällby har ett djupt samarbete med den lokala golfbanan
Det finns säkert massor av möjligheter om kommunen bara släpper ansvaret
Snacka om motvind igen för IFK

Nu får kommunen bekosta IFK:s förluster…

Kolla uppe i landet där var det inga problem för spel….
Skämskudde på kommunen i år igen…

Hoppas ansvarig kan stå till svars!

Enda staden i Sverige som skämmer ut sig år efter år och då spelar man i högst serien, man vill visst ha dålig reklam. Bara att ersätta allt nu och göra något rätt och se till att vi får en riktig plan så fort som möjligt. Stackars supportrar.

Klubben har ju stängt av supportrar inför säsongen.
Man kanske ska ta snack med evenemangsansvarig i samma veva.

Fullständigt bedrövligt. Återigen skämmer Värnamo kommun ut sig. Låt IFK sköta planskötseln själva och låt klåparna på kommunen söka nya jobb. Att kommunen ersätter IFK för förlorade intäkter är givet.

Samma visa i år också!
Skämskudde till ansvariga, hur svårt kan det vara.
Nu måste Värnamo kommun ta ansvar och ersätta IFK fullt ut.

Kan ni göra rätt någon gång. Lätt att skylla på vädret.
Mars månad har varit den på många många år.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *