Fotboll

Dramatiken: Linda Persson gjorde hattrick

Fotboll Bor/Rydaholm vände underläget 1-3 genom att Linda Persson gjorde hattrick. Rås Lb kvitterade i 90:e minuten och gjorde sedan det avgörande målet på övertid. Rås Lb vann därmed matchen med 5-4, (3-1). Uppdaterad.

– Det känns otroligt surt idag. Vi hade ju trots allt vänt och ledde med 4-3 när det bara var två minuter kvar, säger Bor/rydaholms assisterande tränare Johan Melkstam.

– I första halvlek så är de bättre än oss men i andra så gör vi en jättebra vändning då Linda Persson utnyttjar sin snabbhet och springer ifrån dem.

Målen gjordes som sagt av Linda Persson (3) och Agnes Johansson.

– Vi har varit igång en vecka med träningar och det var kanske därför det var lite trögstartat i början av matchen men det är bara att ta nya tag, avslutar Melkstam.


– Det var ju första matchen efter sommaren men vi gör ändå en bra första halvlek och får igång ett bra spel, säger Rås Lbs tränare Evelina Elmersson.

– Vi får in många bollar och äger första halvan av matchen men sedan efter paus så gör vi inte riktigt som vi sagt att vi skulle göra. Vi rullar inte boll och spelar inte enkelt utan bjuder in dem i matchen.

Rås Lbs mål gjordes av Johanita Nzambilie, Annie Petersson (2), Vilma Nilsson och Amelia Fransson.

– Sedan har de Linda Persson som är riktigt duktig och utnyttjar det.

Elmersson vill lyfta fram Amelia Fransson från F16 laget som visar framfötterna idag.

– Hela laget gör en jätteprestation som pressar på och vänder matchen i slutet. Vi går ner på trebackslinje och trycker upp en till forward som gör att vi vinner mycket boll där uppe. Vi kände att vi orkade, ville och vågade så det var bara att trycka på i slutet, avslutar Elmersson.

 

Text: Linn Törnberg

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *