Värnamo tar historisk seger

Fotboll IFK Värnamo tog under lördagskvällen sin första historiska seger på bortaplan när Helsingborg besegrades med 4 - 1. Stor Matchvinnare blev Marcus Antonsson med två mål.

Glada IFK-supportrar. Foto: Gert Olsson  [11/11]

Den första halvleken kan summeras med att Helsingborg var det bättre laget. Värnamo fick inte riktigt tag i bollen och kunde etablera ett eget spel. I den 22:a minuten blev de straffade då Helsingborgs Anthony van den Hurk kunde göra 1 -0.

Värnamos Oscar Johansson var kritisk mot hans lags spel i den första halvleken.
– Det ingen som rör sig och alla tittar på bollhållaren. Det behövs en stor ändring för att vi ska kunna vända den här matchen, sa han till Discovery.

Det kändes inte som att Värnamo var nära i inledningen av den andra halvleken. Men när Marcus Antonsson satte kvitteringen så var det precis som att ketchupeffekten tog vid och Magashy kunde bara minuter efteråt ge Värnamo ledningen.

När Helsingborg sedan pressade för en kvittering så kunde Värnamo genom kontringar göra både trean och fyran genom Magashy och Vindehall.

Artikeln kommer att uppdateras.

Domaren blåser av matchen och Värnamos första bortaseger i allsvenskan någonsin är ett faktum.

92′ MÅÅÅL!!! Charlie Vindehall gör 4 – 1.

90′ Fyra minuters tillägg.

88′ Helsingborg lyckas inte lägga in storoffensiven och Värnamo känns trygga bakåt.

83′ Värnamo gör ett dubbelbyte. In: Charlie Vindehall. Ut: William Kenndal.In: 6. Hampus Näsström. Ut: Oscar Johansson.

79′ MÅÅÅL!!! Marcus Antonsson gör 3 – 1.

74′ Antonsson i friläge men Helsingborgs målvakt gör en jätteräddning.

70 MÅÅÅL!!! Värnamo gör 2 – 1. Magashy målskytt på en kanonpassning från Becirovic.

I samband med målet börjar det kastas in saker på planen.

66′ MÅÅÅÅL!!! 1 – 1. Marcus Antonsson kvitterar.

65′ Offensivt byte. Men det känns som att Helsingborg fick mest fart framåt av det.

62′ Edvin Becirovic byts in och gör därmed allsvensk debut. Victor Larsson ut.

56′ I en omställning så får Värnamo en frispark med sig. Trycket behålls. Men det känns ändå inte som om att ett Värnamomål är nära.

54′ Värnamo har haft ett visst tryck de senaste minuterna. Men de farliga chanserna har uteblivit.

49′ Oscar Johansson med andra halvleks första chans. Men han får felträff på bollen.

Andra halvlek är igång. Kim Hellberg intervjuades inför den och sa följande till Discovery.
– Vi måste skapa ett bättre bollinnehav. Vi måste vara aktiva i vårat eget spel.

Där blåser domaren av den första halvleken.

39′ Bollen studsar likt en flipperkula i Värnamos straffområde efter en Helsingborgs-frispark. Men Pilip Vaitsiakhovich räddar.

35′ Freddy Winsth hamnar fel i en närkamp. Grinar illa och tar sig mot foten. Men uppe på benen nu.

31′ Känns som att matchen gått i stå lite efter HIF:s ledningsmål. Inte lika intensivt som det var innan målet med spelvändningar.

Van den Hurk blev målskytt efter karriärens längsta måltorka.

22′ MÅÅÅÅÅL! Van den Hurk gör 1 – 0 för Helsingborg

21′ Värnamo har tagit över lite nu. Senast Oscar Johansson med ett anfallsläge.

18′ Antonsson i ett jätteläge på en fin passning av Magashy. En Helsingborgsback får foten på bollen som går över målet.

16′ Helsingborgs Van den Hurk med ett vasst avslut som går över.

En annan grej att nämna om inledningen är att Värnamo har en tendens att slarva lite på egen planhalva och passa fel. Känslan är att det är lite stressat. Å andra sidan så gör Helsingborg det bra genom att pressa och stressa Värnamo.

Tio minuter spelade och Helsingborg inledde bäst, men de senaste minuterna är det Värnamo som haft initiativet.

5′ Värnamos Kenndal blir liggande efter en närkamp. Men är uppe på benen nu igen.

3′ Helsingborg med matchens första halvchans. Men Pilip Vaitsiakhovich är säker i målet.

Domaren blåser igång matchen på Olympia.

En timme innan matchstart landade laguppställningen och Värnamo ställer upp på följande vis i afton.