Bildextra: Effektivt IFK tog tre poäng

Fotboll Hemmalaget Sirius bjöd upp på en orgie av missade målchanser. Värnamo däremot kunde förvalta sina och stod som segrare på Studenternas med 3 - 2 (2- 0). Bilder i bildspelet från Tero och Anette Hedin Väisänen.

[22/22]

Redan i inledningen satte hemmalaget tonen när man i den andra matchminuten skapade en jättemöjlighet som Pilip Vaitsiakhovich med viss möda kunde styra upp i ribban. Sirius fortsatte sin press och var under de 30 första minuterna det klart bättre laget.
– Vi är riktigt illa ute första 30. Sen sticker vi upp och skapar några hörnor, en av dem gör vi mål på. Vi har mer i oss. De hittar in bakom oss alldeles för mycket, sa Marcus Antonsson till Discovery i paus.

Precis som Antonsson nämner så skulle det bli mål åt andra hållet istället. Magashy nätade i den 36:e minuten och fem minuter senare kunde Antonsson göra 2 – 0.
– De startar väldigt bra första kvarten. Vi växer in i matchen och sen tycker jag vi var ganska bra i första halvlek, summerar IFK-tränaren Kim Hellberg inledningen av matchen.
– Så det var en jämn första halvlek där vi gjorde mål på våra målchanser och de inte gjorde mål på sina.

Men Sirius inledde den andra halvleken precis som den första och denna gång fick de också utdelning genom en reducering.
– Det kändes tungt, för de fick stor energi av det och trycker ner oss, säger Kim Hellberg

Men glädjen blev inte långvarig för Sirius då Ajdin Zeljkovic kunde göra sitt första allsvenska mål.
– Otroligt kul att ha gjort första målet men ännu viktigare arts vi tar tre poäng idag, sa han till Discovery efter matchen.

Det blev tre poäng, men inte utan dramatik. Sirius hittade ännu en reducering och pressade Värnamo rejält i slutet. Hemmalaget hade 16 avslut under matchen varav väldigt många var högkvalificerade målchanser.
– Tillslut stod vi där och hade vunnit i alla fall, säger Kim Hellberg.

Kan man kalla det tur?
– Jag kommer ihåg när vi mötte Sirius hemma och vi var väldigt mycket bättre än vad de var i den matchen och vi var väldigt ledsna över att vi bara fick 0 – 0. Det är väl det här som jämnar ut sig på något sätt. Vi hade mycket marginaler med oss idag.

Matchen slut.

90+4′ Sirius med ny möjlighet efter hörna. Men det vill sig inte för hemmalaget.

90 minuter har passerat. Fjärdedomaren visar upp sex minuters tillägg.

89′ Hampus Näsström byts in i Värnamo. Kenndal går ut.

87′ Ribbskott Sirius. Jösses vilken oflyt de har.

86′ Ännu en möjlighet för Sirius, känns som de borde gjort sex-sju mål idag. Men chansen missas.

82′ Dubbelbyte i Värnamo: Lohikangas in istället för Winsth. Becirovic in. Oscar Johansson ut.

80′ Dramatik nu. Två hörnor i rad från Sirius som oroar Värnamo. Speluppehåll nu igen då två spelare i hemmalaget är nere för räkning.

77′ Värnamo sjunker längree och längre ner i banan.

73′ Ojojoj. Sirius ytterst nära kvittering, men bollen rinner förbi stolpen.

69′ Sirius reducerar

66′ Sirius-spelare nere för räkning och och det är speluppehåll just nu. Sirius har taktpinnen i matchen och verkar inte gett upp detta, trots tvåmålsunderläge.

63′ Jätteläge igen för Sirius. Men Matthews får inte träff på bollen i öppet läge. Han lär drömma mardrömmar om sina bommade chanser.

59′ Byte: Den senaste målskytten, Ajdin Zeljkovic byts ut och ersätts av Bernardo Vilar.

53′ MÅÅÅÅÅL!!! Ajdin Zeljkovic gör sitt första allsvenska mål. Ett drömmål.

48′ Sirius har inlett andra halvlek som de inledde den första och sätter full fart mot Värnamos försvar.

46′ Sirius får en drömstart på den andra halvleken och reducerar efter hörna. Sirius som var på väg att slå klubbrekord i antal mållösa matcher i rad slipper nu alltså detta.

Andra halvlek igång.

Paus. Sirius var det klart bästa laget första halvtimmen. Men Värnamo förvaltar de chanser det får.

45′ Pilip Vaitsiakhovich med en jätteräddning.

42′ MÅÅÅÅÅL. Marcus Antonsson rinner på Ingemar Stenmark-vis genom Siriusförsvaret och sätter dit 2 – 0.

37′ MÅÅÅÅL. Magashy gör fjärde målet för säsongen när han klipper till efter hörnan som Värnamo fick efter hans chans i momentet före.

36′ Magashy med Värnamos bästa chans hittills efter ett fint anfall.

33′ Det tänder till lite i matchen med fysiskt spel. Hemmapubliken ropar efter straff när Matthews ramlar i offensivt straffområde.

31′ Sirius med en jättemöjlighet när Rogic hade helt fritt i straffområdet. Men bollen smiter utanför stolpen. Sirous har samlat ihop till ett mål.

29′ Magashy med ett bra skott som Sirius-målvakten släpper retur på som Antonsson nästan fångar upp. Men målvakten hann först.

28′ Värnamo verkar ha kommit ur Sirius höga och intensiva och tempot har lugnat mer sig en smula på Studentetnas. Speakern dock lika rapp fortfaramde.

Reflektion: Speakern på Studenternas låter exakt som en nyhetsförmedlare på 50-talet. Snabba dialektala uttryck och samma rapphet i rösten.

22′ Tashreeq Matthews var mannen med ribbskottet i början av matchen. Han fortsätter att oroa Värnamos försvar.

15′ Antonsson på väg att glida igenom likt ett kvicksilver. Men Sirius-försvarare. I momentet efter hade Antonsson ytterligare en möjlighet. Dock inget mål.

Tio minuter på klockan och Sirius fortsätter äga matchbilden. Värnamo blir hårt pressade och när de väl har bollen så leder det oftast inte till något konstruktivt framåt. Sirius närmare 1 – 0 än Värnamo om man säger så.

Snart fem minuter på klockan och Sirius har öppnat i ett högt tempo och verkar ha som plan att ta sig bakom Värnamos backlinje genom ett snabbt spel.

2′ Sirius får en jättemöjlighet när Tihi blir bortfintad. Men Vaitsiakhovich räddar den till hörna via insidan på ribban. Sirius med fyra mållösa matcher verkar vara målsugna idag.

1′ Värnamo får första frisparken i matchen när Magashy blir bryskt behandlad på egen planhalva.

Klockan har slagit 15 och matchen är igång på Studenternas i Pelle Svanslös hemstad.

En timme innan matchstart kom laguppställningen och IFK Värnamo ställer upp på följande vis:

13 reaktioner på Bildextra: Effektivt IFK tog tre poäng

Många kloka inlägg den här gången. Nu laddar vi för matchen mot Varberg. Vi syns på vallen. Heja IFK!

Härligt grabbar. Det var inte rättvist men vi har haft otur i våras när vi spelade bra. Tur och otur brukar jämna ut sig. Mycket slarv och felpass idag. Håller med många om att backlinjen svajar. Tycker även att motståndarna vinner för mycket i luften i vårt straffområde. Bernardo ser väldigt matchotränad ut. Nu tar vi Varberg också. Då ser det riktigt bra ut. Heja IFK! Slut upp på Vallen och stötta killarna.

Tackar Svenne för klarsynta ord
Vi har gjort sex mål de senaste två matcherna
De fem senaste matcherna har gett två oavgjorda, två vinster och en förlust, vilket ger åtta poäng.

Malmö FF har på de fem sista fyra poäng….
Nu är det dags att visa upp ett bättre hemmaspel och skärpa till sig…..
Vilka fantastiska killar och ledare det är i detta magiska IFK Värnamo.
Vi ses på vallen o njuter av detta

Inte IFK:s bästa prestation, men måste hylla killarna och ledarna som återigen löser en trepoängare! Två raka segrar. En förlust på senaste sju mot väldigt starka motstånd. Stor eloge till Hellberg och gänget som hittar sätt att ta poäng. Det glädjer nu när höstmörkret sänker sig!

Glad för Zeljkovic, vilket mål! Även Antonsson, han svävar fram.

Saknar fortfarande Francis, han blir viktig nästa år.

Mycket negativt här i vanlig ordning men IFK har spelat bättre utan att få poäng så det jämnar väl ut sig lite nu som det brukar heta. Fokus på Varberg nu och att fortsätta hålla de fem lagen bakom oss. Vi ska förbi Sirius också.

Vi ses på lördag kamrater.

Svenne: självklart ska killarna hyllas och vilken jäkla säsong IFK har gjort ! Stor Eloge och så jäkla kul. Dock har spelet inte sett jättebra ut sista matcherna och tyvärr så har försvarslinjen varit riktigt svajig och under all kritik vissa stunder!

Sirius hade lekstuga på Freddys kant, de kom igenom alldeles för enkelt och markeringsspelet var obefintligt!

Mot HIF har vi riktigt tur att inte de gör 3-2 och vinner matchen . Att vi tappar den ledningen på hemmaplan är inte godkänt.

Försvarsinsatsen mot Häcken var riktigt pinsam.

Philip i målet gör återigen en stabil insats!

Känns som att vi kommer ta Varberg nästa helg och då kan vi nog pusta ut 🙂

Det kanske inte är så att många lag öppnar starkt mot IFK, utan det kanske beror på att IFK-spelarna inte är med i fötter och tanke? Lika dålig inledning i första halvlek som i starten på andra. På den nivån måste man vara med i 90 minuter. Nåväl, tre pinnar lite orättvist, men skit i det. Som Observanten skriver ser försvarsspelet virrigt och lojt ut, och jag kan förstå Pilips frustration i målet. Men återigen effektivt och kul med nya målskyttar. Vinst mot Varberg på lördag och jag tror att vi kan pusta ut. Grattis till vinsten och lycka till på lördag.

Förstår inte hur IFK kan vinna idag, första 30 min är usla och det mesta hände på Freddys sida. Sirius hade läst på, den gode Winsth är inte sig lik och gör återigen stora misstag, men Sirius avslutsförmåga är tack och lov bedrövlig. Pilip i målet gör återigen några avgörande räddningar. Offensivt är ju IFK extremt effektiva, men försvaret gör mig riktigt nervös mest hela tiden, orkar knappt titta på duttandet emellanåt. Varberg hemma på lördag, dags att visa rejält hemmaspel igen, vinsten mot Helsingborg kändes mest som en ängslig bonus.

Fotbollens vägar är outgrundliga. I min värld är det tränarens uppgift att se till så att spelarna är påkopplade till matchstart. Det är också hans uppgift att spela spelarna där de är som bäst.
Victor Eriksson och Freddy Winsth har spelat tillsammans på höger sida i försvaret i 3 år och det med bravur.
Nu har Hellberg bestämt sig för att förstöra det eftersom Jonas vill ha det så. Alla har sett det under någon tidigare match och även mot Helsingborg, där det var rena hönsgården ibland.
Det var många spelare som inte kom upp till förväntad standard under denna match, men vi har kraftverket Magashy och vi har Marcus Antonsson. Glädjande för Ajdin Zeljkovic att få göra sitt första mål och snyggt var det också.
Det viktigaste är trots allt 3 poäng och en mycket lättsam hemresa.
Nu har vi revansch att utkräva mot Varberg på lördag.

Matchen mot Sirius på vallen hade IFK två ramträffar och var det bättre laget. Nu hade Sirius två ramträffar och var det bättre laget.

I dag har vi riktig tur och är effektiva! Spelet är riktigt uselt och jag blir frustrerad över hur dåligt vi spelar vissa perioder! Mycket felpass, inget pressspel och dålig rörelse. Allmänt sega. Och försvarsspelet är under all kritik i dag. Var är markeringen?

Äntligen får Zelkovic sätta dit bollen, och som han gör det! Och mackans mål behöver vi inte ens diskutera!

Riktigt viktiga poäng som kan betyda allsvenskt spel även 2023.

Härlig vinst men ingen bra match av IFK i dag!