Bildextra: Trots övertag – ny förlust för Värnamo

Fotboll Trots stort bollinnehav och mängder av hörnor blev det förlust för IFK Värnamo mot IFK Norrköping med 1 – 2.

[17/17]

I matchminut 14 missbedömde Värnamos målvakt Pilip Vaitsiakhovich en boll och Norrköping kunde enkelt rulla in 1 – 0 i tom bur.

Värnamo hade dock det mesta av bollinnehavet i den första halvleken och målet skulle också komma. Men dock var det en hemmaspelare som noterades för ett självmål.

Två minuter av den andra halvleken hade hunnit passera när Norrköping ånyo tog ledningen. Efter detta så pressade Värnamo på i jakt på kvittering, men de heta chanserna uteblev och så också målen.

Värnamo hade 13 avslut och 15 hörnor i matchen. Men utöver Norrköpings självmål lyckades man alltså inte förvalta detta. Gällande avslut hade man 11 – 2 inne i straffområdet och Värnamotränaren Kim Hellberg var besviken efter matchen.
– Jag tror vi vann alla statistiska kolumner som finns och vi bör göra mål och definitivt inte släppa in mål. Vi styrde spelet och skapar chanser.

Trots besvikelsen så menar han att matchen var ett steg framåt gentemot den förra.
– Vi skapar mer chanser idag.

Spelet finns där och chanserna skapas. Det är ”bara” målen som uteblir.
– Det finns inte så många andra vägar än att fortsätta med det vi håller på med. Ser man till matchbilder under säsongen så borde vi haft någon poäng mer.

Matchen slut

93′ Full kalabalik i Norrköpings straffområde efter en frispark

90′ Domaren lägger till fyra minuter

86′ Wenderson träffar nätet efter hörna. Tyvärr för Värnamos del så var det utsidan av nätet

84′ Värnamo byter. Simon Thern ersätts av Bilalovic. Netinho ut Jesper Dickman in

82′ Norrköping äger bollen och kontrollerar spelet

78′ Värnamo har pressen nu. Men lyckas inte skapa de heta chanserna

73′ Frisparken blev det sista Bergh gjorde i matchen. Han byts ut och Hampus Näsström kliver in

73′ Viktor Berg smäller till frisparken men målvakten räddar

71′ Victor Larsson jobbar till sig ett mycket bra frisparksläge för Värnamo.

65′ Värnamo byter. Ajdin Zeljkovic går ut och Marco Bustos in

63′ Simon Thern jätteläge men kommer ur vinkel

58′ Kommer in en del i Norrköpings straffområde efter en del resultatlösa försök skapar Värnamo en chans genom Ajdin Zeljkovic där målvakten räddar. Gustav Engvall slår sedan in bollen i mål, men det blir bortdömt för offside.

56′ Händer inte mycket nu åt något håll

50′ Värnamo har lyft upp spelet efter baklängesmålet. Men ger bort initiativet till hemmalaget som kontrar.

47′ MÅÅÅÅL!!! IFK Norrköping tar ledningen

Andra halvlek igång

Med hela nio hörnor var det IFK Värnamo som hade det mesta av spelet i den första halvleken. Dock åkte man på ett oturligt mål i minut 14 när målvakten Pilip Vaitsiakhovich missbedömde en situation och kunde istället ge Norrköping 1 – 0.
– Det är otur och sånt som händer, sa backen Victor Eriksson till Discovery i paus.

I minut 47 kunde Värnamo kvittera genom ett självmål.
– Vi försökte får in mycket bollar i boxen och hade lite flyt där i slutet, sa Victor Eriksson.

Paus

47′ MÅÅÅÅÅÅL! Självmål av IFK Norrköping. 1-1

38′ Återigen en kontring för Värnamo, men Norrköping bryter

34′ Återigen bra läge för Gustav Engvall som bara ska raka in bollen i mål efter en hörna men missar bollen

32′ Det börjar hetta till på plan nu. Engvall jätteläge men blir av med bollen

25′ Värnamo har återtagit bollinnehavet. Resulterar i en fjärde och femte Värnamohörna

23′ Simon Thern framme och oroar Norrköpingsförsvaret

20′ Oscar Johansson blir avblåst för hands i offensivt straffområde

18′ Värnamo kontrar och tvingar fram en hörna

14′ MÅÅÅÅÅÅL!!! Pilip Vaitsiakhovich missbedömer situationen och Norrköping kan rulla in bollen i mål

11′ Norrköping nickar i stolpen efter en hörna

10′ Norrköping skapar irritation i Värnamos straffområde efter en hörna och bortalaget tvingas rensa undan.

8′ Norrköping skapar en halvchans, men Pilip Vaitsiakhovich är med på noterna

Efter sex minuter är det Värnamo som haft det mesta av bollinnehavet

3′ Frisparken rakt i muren

2′ Norrköping får ett vasst frisparksläge strax utanför straffområdet

Efter drygt 20 sekunder skapar Värnamo en hörna.

Där är matchen igång.

Klockan 14 anlände laguppställningarna. IFK Värnamo kommer spela i en 4-3-3-formation och ställer upp på följande vis:

16 reaktioner på Bildextra: Trots övertag – ny förlust för Värnamo

Anton har säkert rätt i att Pilip är bäst, men han behöver kanske bänkas för att hans form och självförtroende just nu inte är den bästa.
Och vad sänder det för signaler till Rasheed som lojalt sitter bänkad och inte får chansen trots Pilips misstag i samtliga matcher hittills? Rasheeds motivation kanske tryter om han aldrig får en ärlig chans. Men du har säkert rätt Anton.

Att överhuvudtaget ens nämna att bänka Pilip Vaitsiakhovich, visar en tydlig brist på kunnande och medvetenhet. Det gäller även kommentatorn på Discovery plus, som också uttryckte den åsikten i sändning. Backar, mittfältare och anfallare, verkar kunna stapla misstag efter misstag på varandra, utan att krävas på bänkning. IFK Värnamos målvakt Pilip, är en mycket stor bidragande orsak till att de befinner sig där de befinner sig, det vill säga i Sveriges elitrum i fotboll. Att ropa på bänkning av honom efter ett fåtal misstag är varken rättvist mot honom, eller mot IFK Värnamo.

Stort bollinnehav och mycket som var bra, men ny förlust på grund av uselt beslut av målvakten. Engvall hade sina chanser, men verkar var helt ur form, Zeljkovic är en besvikelse, Wenderson är alldeles för bollkär, bolltransporten tar får lång tid. Oscar sliter framåt och bakåt, men han kan ju inte göra allt. AIK på söndag med Magashy på motståndarsidan – jag bävar!

Allt prat om missar och tabbar, hur mycket har anfallarna missat då?
Det har inte blivit några mål framåt – exempel missar en spelare målet helt efter hörna
En målvakt är en i laget – det kommer att vända
Kämpa på IFK!

Kanske behövs ett målvaktsbyte även om jag tycker Philip är bra. Nu sluter vi upp på första hemmamatchen på Vallen. AIK nästa. Killarna behöver vårt stöd.

Efter Pilips tabbe mot Mjällby så borde han vara extra taggad och koncentrerad… Vad händer? Han gör en ännu större tabbe. Nu är det dags för honom att nöta bänk. IFK har inte råd men såna tabbar varje match, nu när vi inte ens kan göra några egna mål.

Finns inget säga,.så överlägsna spelmässigt i två matcher. Två förluster. När kommer Antonsson tillbaka? Nuvarande anfallare lär inte göra många mål.

Har bara sett en tavla, nicken idag. Mot Mjällby var det en kollision med Oscar som gjorde att Filip inte greppade bollen. Oscar är i så fall delaktig i den så kallade tavlan. Mer en olyckshändelse, tycker inte att det är en målvaktstalang. Mot Göteborg vann IFK med 1-0. Filip höll nollan. Men kanske ändå dags att testa Jonathan mot AIK!

Antar att du menar målvaktstabbe, men visst var det det det, han ska ju inte ens försöka greppa bollen, svagt beslut!