Elfsborg körde över Värnamo: ”Vi jobbar vidare”

Fotboll Efter en relativ jämn första halvlek tryckte Elfsborg på gaspedalen och körde över IFK Värnamo i den andra halvleken. Slutresultatet skrevs till 4 - 1 (1 - 0) till hemmalaget Elfsborg. – Jag tycker att vi i 60 minuter faktiskt är riktigt bra och de är konfunderade och får det lite jobbigt, säger IFK Värnamos tränare Kim Hellberg.

Elfsborg hade matchens 20 första minutrar och vaskade fram en del halvchanser innan man i den 22:a minuten kunde sätta dit ledningsmålet.

Efter det så spelade Värnamo upp sig och skapade även de några lägen. Bland annat hade man fyra avslut, varav ett på mål. Tränaren Kim Hellberg tycker att hans lag var bra i 60 minuter i dagens match.
– Jag tycker att vi i 60 minuter faktiskt är riktigt bra och de är konfunderade och får det lite jobbigt. De har slutat tvåa och fyra i allsvenskan de två senaste åren och slåss om SM-guldet, det får man inte glömma. Sen är det klart att det alltid är tufft att få stryk med 4 – 1. Men vi jobbar vidare.

Tio minuter som sabbade allt

I den andra halvleken förändrades återigen matchbilden. Det var lite fördel Elfsborg innan de gulklädda kunde öka på till 2 – 0 i matchminut 66. Tio minuter senare stod det 4 – 0 och Värnamo var ett slaget lag.
– Vi gör en okej första halvlek. Här i andra släpper vi in tre mål där vi inte verkar vilja försvara riktigt, sa en bedrövad Oscar Johansson till Discovery efter matchen.

Just nämnde Johansson hade en riktigt vass frispark med tio minuter kvar som tvingade Elfsborgs målvakt att tippa bollen till en hörna. Hörnan slogs och Marcus Antonsson kunde med sitt första mål för säsongen tröstmåla för IFK.
– Det var skönt för ”Mackan”. Det v ar skönt att vi fick göra ett mål också och göra det borta på Borås arena. Vi skapar en hel del chanser. Återigen, det är klart att man är superbesviken med 4 – 1, för det är resultat och poäng som räknas. Men vi måste också se till att vi gör väldigt mycket bra saker här, säger Kim Hellberg.

Men närmare än reduceringsmålet kom de aldrig.
– Jag tycker vi börjar andra halvleken bra och de har problem att få tag i oss. Sen gör Jimmy (Thelin, Elfsborgs tränare) ett trippelbyte och kommer in med tre nya spelare rätt av och då får de upp energin för att pressa oss igen. Då klarar vi inte riktigt av att fortsätta göra det så bra som vi gjort under 60 minuter, säger Kim Hellberg.

Matchen slut. Värnamo förlorar borta mot Elfsborg med 4 – 1.

85′ Byte Värnamo. Wenderson ut. Wennergrund in.

81′ Måååål!!! Värnamo gör mål. Marcus Antonsson nickar in hörnan.

80′ Värnamo får hörna efter en bra frispark av Oscar Johansson som tvingade Elfsborgs målvakt att tippa bollen över.

76′ Måååål!!! Elfsborg ökar på ledningen till 4 – 0.

74′ Värnamo byter. Kenndal ut. Brendon in.

72′ Måååål!!! Elfsborg ökar på ledningen till 3 – 0.

66′ Måååål!!! Elfsborg ökar på ledningen till 2 – 0.

58′ Dubbelbyte Värnamo. Netinho och Vindehall ut. Magashy och Simba in.

Snart tio minuter spelade av den andra halvleken. Spelet har mest varit förlagt på Värnamos planhalva. Men spelet har knappast varit någon pulshöjare.

Andra halvlek är igång.

Paus. Elfsborg började halvleken bäst. Men Värnamo spelade upp sig mot slutet och hade fyra avslut. Dock inget som gick på mål.

39′ Värnamo har haft några minuter nu med stort bollinnehav och kombinerat med passningar utanför Elfsborgs straffområde. Neto med ett passningsförsök som såg ut att ta på Elfsborgsbackens hand. Men ingen straff blåstes.

35′ Marcus Antonsson med en jättemöjlighet. Men Elfsborgs-målvakten räddar.

Halvtimmen spelad. Fortfarande 1 – 0 till hemmalaget. Spelbilden är jämn.

22′ Måååål!!! Elfsborg tar ledningen med 1 – 0.

Kvarten spelad på Borås arena. Bollinnehavet har jämnats ut och Värnamo har haft två chanser mot mål. Den senaste stod Marcus Antonsson för med en boll som smet precis utanför målvaktens högra stolpe.

Fem minuter har passerat av matchen. Elfsborg har haft det mesta av bollinnehavet och vaskat fram tre halvchanser.

Moses

8 reaktioner på Elfsborg körde över Värnamo: ”Vi jobbar vidare”

Så kom det första raset, men förmodligen inte det sista. De tre tidigare säsongerna har Jonas kört hårt med 100-meterslöpningar under försäsong, men även när serien dragit igång. Det har gjort att vi orkat 90 minuter och avgjort många matcher sent. Kim Hellberg tycker inte att löpträningarna behövs och resultatet av det visar sig nu.
Vi orkar pressa 60 minuter, sedan kommer misstagen och kontringarna.
Kul för Marcus att få göra mål när matchen redan är över, men han får inte missa frilägen som det i första. Undrar när Felix Wennergrund ska få starta. Vi tappar allt när Neto går ut och Simba håller inte än i alla fall. Han är inte bra nog att spela i Norges andraliga, men här ska han spela i allsvenskan.
Första halvlek är bra förutom det insläppta målet och att vi inte gör mål på frilägen. Andra kan vi glömma efter första kvarten.
Hoppas Jonas kommer med lite mer på träningarna och att Edvin snart är tillbaka.

Jag vet inte vad tanken är att målvakten hela tiden ska sparka upp bollen. Jag ser att han vill det och vågar aldrig spela igenom mittfältet eller ut till sina backar. Antonsson mot 4-5 spelare mynnar ut i att motståndarna vinner bollen direkt och IFK får jaga oerhört för att ta tillbaka den. Alla andra lag i allsvenskan sparkar inte ut bollen så ofta som vår målvakt.
Men fortsätter vi så här med långa bollar på Bengt så blir det en jobbig allsvensk serie.

1:a halvlek riktigt bra till slut, men Antonsson måste bara sätta sitt friläge för att göra match av det här. Anda halvlek var ju bara usel med en darrig backlinje och ett mittfält som inte jobbade hem, Elfsborg fick ju prickskjuta från tio meter flera gånger, klart att det blir mål. Skillnaden i individuell skicklighet var väldigt tydlig. Annars så duktige Oscar Johansson hade inte många rätt idag, men han var ju inte ensam om att underprestera. Ganska klart bollövertag för IFK till ingen nytta alls. Förstår inte hur IFK skall kunna rubba urstarka MFF på torsdag.

Tung förlust ! Första halvleken riktigt bra , men kommer med lite för få målchanser i denna match! Andra halvleken blir sämre och våra misstag vid mittplan leder till baklängesmål.
Får inte tappa bollen så lätt vid mittplan. Då straffar motståndarna på denna nivån oss direkt.
Sedan måste vi sätta våra lägen. Det går inte missa när vi har bra lägen att sätta bollen i mål.
Elfsborg satte sina få lägen direkt. Det är det som avgör matchen.
Sedan förstår jag inte varför man inte körde samma startelva som Siriusmatchen ? Varför petade man Magashi?
Nåväl nya tag på torsdag mot ett svårt motstånd.